Dit is niet het leven dat ik heb besteld

Mentaal sterk worden in een verwende samenleving

Auteur:   Jeffrey Wijnberg


Paperback, 13,5 x 21,5 cm, circa 160 pagina's, zwart-wit, Nederlands,

Verwacht februari 2018
Blijf op de hoogteDe moderne mens is gewend op zijn wenken bediend te worden. Met één muisklik kan alles besteld worden, van kakkerlakkenspray tot alpinopetjes en van diepvriespizza’s tot libidoversterkers. Krijgen wat je hebt besteld, is de norm geworden en heeft een verwende samenleving tot gevolg. Als dan het leven niet geeft wat mensen verwachten, zijn de onvrede en agressie compleet: ouders die de school voor de rechter slepen omdat hun kind onvoldoende presteert of artsen die worden bedreigd omdat zij niet onmiddellijk een recept uitschrijven.

Psycholoog Wijnberg luidt in dit boek de noodklok en doet ook in zijn eigen praktijk een dringend beroep op zijn patiënten om de tegenslagen van het leven te leren incasseren. Op zijn bekende provocatieve wijze laat Wijnberg zien dat het vooral gaat om het kweken van realiteitsbesef, oftewel: als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan.

Jeffrey Wijnberg is al ruim veertig jaar werkzaam als psychotherapeut. Eerder verschenen o.a. bij Scriptum: Dagboek van een psycholoog, Verborgen wilskracht en De magie van het nietsdoen, en samen met Jaap Hollander Provocatief coachen. Vele lezers hebben inmiddels kennisgemaakt met de provocatieve stijl van communiceren die Wijnberg hanteert.

Tags:  geluk  veerkracht