Dit is niet het leven dat ik heb besteld

Mentaal sterk worden in een verwende samenleving

Auteur:   Jeffrey Wijnberg


Preview
Paperback, 13,5 x 21,5 cm, 152 pagina's, zwart-wit, Nederlands,

 8,49
 16,95
Gratis verzending binnen NL vanaf €19,90. Vandaag voor 16.00 uur besteld, volgende werkdag in huis

De moderne mens is gewend op zijn wenken bediend te worden. Met één muisklik kan alles besteld worden, van kakkerlakkensprays tot alpinopetjes en van diepvriespizza’s tot libidoversterkers. Krijgen wat je hebt besteld, is de norm geworden en heeft een verwende samenleving tot gevolg. Als dan het leven niet geeft wat mensen verwachten, zijn de onvrede en agressie compleet: ouders die de school voor de rechter slepen omdat hun kind onvoldoende presteert of artsen die worden bedreigd omdat zij niet onmiddellijk een recept uitschrijven.
Psycholoog Wijnberg luidt in dit boek de noodklok en doet ook in zijn eigen praktijk een dringend beroep op zijn cliënten om de tegenslagen van het leven te leren incasseren. Op zijn bekende provocatieve wijze laat Wijnberg zien dat het vooral gaat om het kweken van realiteitsbesef, gecombineerd met een toefje geduld. Oftewel: ‘Beter gekwetst door de waarheid, dan getroost door een leugen.’

Jeffrey Wijnberg is al ruim veertig jaar werkzaam als psychotherapeut. Eerder verschenen o.a. bij Scriptum: ‘Dagboek van een psycholoog’, ‘Verborgen wilskracht’ en ‘De magie van het nietsdoen’, en samen met Jaap Hollander ‘Provocatief coachen’. Vele lezers hebben inmiddels kennisgemaakt met de provocatieve stijl van communiceren die Wijnberg hanteert.

Lees hier het interview dat Francine ten Hoedt met Jeffrey Wijnberg had voor all2tell.nl

www.psycholoogwijnberg.nl 

 

 

Tags:  geluk  veerkracht 


Reacties

De moderne mens is gewend om op zijn wenken bediend te worden. We zijn uitgegroeid tot een verwende samenleving. Als het leven niet geeft wat mensen verwachten, komen al gauw onvrede en agressie om de hoek kijken. De klinisch psycholoog en psychotherapeut Jeffrey Wijnberg (1951), die medegrondlegger is van de zogenoemde provocatieve therapie in Nederland, luidt de noodklok en doet een dringend beroep om tegenslagen in het leven te leren incasseren. Zijn leuze daarbij is: beter gekwetst door de waarheid dan getroost door een leugen. Het leven geeft en het leven neemt, maar vooral als het leven neemt, staat de moderne mens op zijn achterste poten. In essentie gaat dit boek over machtsrelaties, met aan de ene kant een verwende samenleving en aan de andere kant het gefrustreerde individu. Wijnberg kweekt een realiteitsbesef gecombineerd met geduld. Met grappige en toepasselijke Sigmund-strips van Peter de Wit, literatuurverwijzingen en informatie over provocatief coachen. Zeer aanbevolen voor eenieder die gelukkig wil blijven en worden in onze verwende samenleving.

Drs Ben Daeter voor NBD Biblion