De magie van het nietsdoen

Wat loslaten echt betekent

Auteur:   Jeffrey Wijnberg


Preview
Hardcover met stofomslag, 13,5 x 21,5 cm, 130 pagina's, zwart-wit, Nederlands,

€ 8,49
Gratis verzending binnen NL vanaf €19,90. Vandaag voor 16.00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Uitsluitend nog verkrijgbaar als e-book.

De moderne mens is niet gewend aan nietsdoen. Zeker als het gaat om het oplossen van psychische problemen. De boel de boel laten, kijken waar het schip strandt of de dingen nemen zoals ze zijn, is een levenshouding die wordt gezien als laks en ondermaats. Zo moet liefdesverdriet worden bestreden, moeten ruzies op constructieve wijze worden uitgepraat en drukke kinderen, desnoods met pillen, worden gekalmeerd.

Psycholoog Wijnberg heeft ernstige bedenkingen bij deze maatschappelijke ontwikkeling. Het vertrouwen in de helende kracht van het leven zelf is volledig zoekgeraakt met als gevolg dat de professionele hulpverlener overuren draait. Hij pleit voor een herwaardering van het nietsdoen: toekijken, afwachten, diep ademhalen, lachen, huilen, uitrusten, bijslapen, afleiding zoeken of gewoon een beetje dagdromen. Iets de tijd geven, vraagt geduld. Maar dit geduld wordt meer dan eens beloond. Dit boek is voor iedereen die eindelijk wil begrijpen wat loslaten echt betekent.

Jeffrey Wijnberg is al ruim veertig jaar werkzaam als psychotherapeut. Eerder verschenen o.a. bij Scriptum: ‘Dictatuur van het geluk’, ‘Beter van wel’ en ‘Beter van niet’, en samen met Jaap Hollander ‘Succes is ook niet alles’ en ‘Provocatief coachen’. Vele lezers hebben inmiddels kennisgemaakt met de provocatieve stijl van communiceren die Wijnberg hanteert.

 

Tags:  geluk 


Reacties

'Heerlijk, grappig, opluchtend, recht-voor-z'n raap!'

Bewustzijnonline.nl