Voetbal is psychologie

Waarom winnen en verliezen tussen de oren zit

Auteur:   Jeffrey Wijnberg


Flexicover, 13 x 19 cm, 126 pagina's, zwart-wit, Nederlands, ISBN: 9789055949304

€ 4,99
Gratis verzending binnen NL vanaf €19,90. Vandaag voor 16.00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Logisch. Een amateurclubje is geen partij voor een professionele, grote club. Maar wedstrijden tussen teams op hetzelfde niveau worden altijd beslist door wat tussen de oren zit bij de spelers.

Jeffrey Wijnberg, ervaren psycholoog en voetbalfanaat, doet het pijn aan de ogen wanneer hij weer eens een wedstrijd verloren ziet gaan, puur omdat spelers zonder zelfvertrouwen aan de wedstrijd beginnen. Maar er is meer psychologie in het voetbal dan alleen het geloof in eigen kunnen. Onverzettelijkheid, lef, onderlinge communicatie, totale concentratie, wedstrijdmentaliteit en voor elkaar door het vuur willen gaan, zijn allemaal psychologische kwaliteiten die het verschil betekenen tussen winnen of verliezen.

Met dit boek kunnen spelers, trainers en voetballiefhebbers hun voordeel doen door hun eigen psychologische kracht en inzicht te versterken.

Jeffrey Wijnberg is al ruim dertig jaar werkzaam als psychotherapeut en zit al vijfenveertig seizoenen op de tribune bij alle thuiswedstrijden van FC Groningen. Eerder verschenen van hem onder andere Verbale intelligentie, Hoe erger, hoe beter en De zin van onzin. 

Tags:  sport 


Reacties

'Een leuk boek,dat ook heel leerzaam en herkenbaar is voor iemand die van sport houdt,de schrijver heeft het heel goed begrijpbaar geschreven, een echte aanrader.'

'Ik weet "niets" van voetbal, maar heb genoten van de benadering van Jeffrey Wijnberg. Toegankelijk, humorvol. Ook zeer toepasbaar op het 'gewone' leven. Als ik naar voetbalwedstrijden zou gaan kijken, kan ik nu vanuit psychologisch perspectief een duit in het zakje doen!'

Lezersreacties