Provocatief coachen

De basis

Auteurs:   Jaap Hollander  |  Jeffrey Wijnberg


Hardcover met stofomslag, 13,5 x 21 cm, 246 pagina's, zwart-wit, Nederlands, ISBN: 9789055944514

   20,99
Gratis verzending binnen NL vanaf €19,90. Vandaag voor 16.00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Coaches, trainers en therapeuten zijn opgeleid om hun cliënten naar de mond te praten. Elk probleem wordt serieus genomen en de vertrouwensrelatie moet ten koste van alles in stand worden gehouden. Lachen is uit den boze en de hulpverlener heeft de plicht om zinnige, praktische en haalbare oplossingen aan te dragen.

Psychologen Jaap Hollander en Jeffrey Wijnberg zetten alle gangbare psychologische tradities op de kop met hun provocatieve stijl van coachen. Met een gefundeerde theorie, praktische toepassingen en concrete oefeningen reiken zij de hulpverlener een vernieuwende aanpak aan. De provocatieve stijl is een manier van communicatie die humor en uitdaging combineert met speelsheid, confrontatie en goed contact.

Tags:  coaching 


Reacties

'De schrijvers, van huis uit traditioneel psycholoog en therapeut, reiken in dit boek een innovatieve methode aan voor therapie en coaching. De uitgangspunten van provocatieve coaching staan lijnrecht tegenover die van traditionele methodieken. Essentiële elementen zijn warmte, humor en provocatie, vanuit de gedachte dat emoties universeel zijn en mensen veerkrachtig. Deze fascinerende, schijnbaar ongestructureerde methode wordt theoretisch onderbouwd, er worden voorbeelden van praktische toepassingen gegeven en een enkele oefening. Een mooi uitgevoerd, prettig leesbaar boek door het eenvoudige taalgebruik, de humoristische anekdotes en de strips over dr. Sigmund (van Peter de Wit). De uitgebreide literatuurlijst maakt dit boek compleet.'

NBD|Biblion recensie, Greet Kooistra