Juf Ans

Koningin in de klas

Auteur:   Mark van der Werf


Preview
Paperback, 14,5 x 21 cm, 192 pagina's, zwart-wit, Nederlands,

 16,99
 9,99
Gratis verzending binnen NL vanaf €19,90. Vandaag voor 16.00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Mavo-docente Ans Geleijns is koningin in haar lokaal. Met één opgetrokken wenkbrauw schudt ze zelfs de beruchtste lummelaars en luilakken wakker. Vanuit een ergonomische bureaustoel waakt de 63-jarige lerares Nederlands over de slungelige pubers. Stuiterende adhd’ers en bedeesde dromers, ze zijn Ans allemaal even lief.

Toch gaat lesgeven haar steeds zwaarder af. Wollige praatjes van interim-managers, brutale e-mailtjes van betweterige ouders; de broodnuchtere Brabantse heeft er haar buik vol van. Ze kwakkelt bovendien al een tijdje met haar gezondheid. Kijk dan die torenhoge stapel toetsen maar eens na.

Mark van der Werf, beter bekend als Meester Mark, loopt het hele schooljaar met juf Ans mee. Hij ziet haar twijfelen. Geeft ze er de brui aan? Of slepen de leerlingen hun docente erdoorheen? Alles wordt anders als de coronacrisis uitbreekt en Ans maandenlang op sloffen lesgeeft in haar zolderkamer. Daar neemt ze een besluit.

Mark van der Werf maakte na een loopbaan in de journalistiek de overstap naar het onderwijs. Over zijn kortstondige carrièreswitch schreef hij de bestseller Meester Mark draait door. Daarna verschenen Meester Mark vraagt door, Meester Mark graaft door en Schoolpleinmoeders. In Meester Mark rekent het goed en Een dikke tien van Meester Mark werden de leukste staaltjes kinderlogica gebundeld die hij dagelijks deelt op zijn populaire Facebook- en Instagrampagina’s (samen goed voor meer dan 300.000 volgers).

Tags:  onderwijs