Na de school voor journalistiek kreeg Mark van der Werf (1976) zijn eerste ‘echte’ baan bij de regionale krant Rijn en Gouwe. Daar speurde hij naar nieuwtjes in gemeenten die hij even op de kaart moest opzoeken: Reeuwijk en Vlist. Later werd hij verslaggever in Bodegraven en Alphen aan den Rijn.

In 2005 stapte Mark over naar het Algemeen Dagblad. Eerst bracht hij een aantal jaren door op het Binnenhof, bij de parlementaire redactie. Daarna ging hij aan de slag op de redactie economie. Kabinetsformaties, vliegrampen, voetbalplaatjes, en ‘50 jaar frikandel’; noem een onderwerp en Mark heeft er een stukje over getikt.

In 2011 vond hij het mooi geweest. Hij gooide het roer om en werd leerkracht op een basisschool. Over die carrièreswitch gaat zijn eerste boek: Meester Mark draait door. Daarin vertelt hij hoe hij op zijn 35-ste het onderwijs in en binnen twee jaar weer uit ging. Daarna verscheen Meester Mark vraagt door, waarin andere leraren uitleggen hoe zij wél het hoofd boven water houden. In Meester Mark graaft door (2016) vertellen tientallen onderwijzers in hart en nieren hoe hun beroep in ruim een halve eeuw is veranderd. In 2017 verscheen Meester Mark rekent het goed, de leukste kinderlogica uit de klaslokalen die Mark verzamelt op zijn razend populaire Facebook-pagina. Leerkrachten sturen dagelijks pareltjes op, die ze vinden tijdens het uitpluizen van de werkboekjes en schriften.

www.meestermarkdraaitdoor.nl

www.meestermarkvraagtdoor.nl

www.meestermarkgraaftdoor.nl