Projectmatig creëren 2.0

Geheel herziene editie

Auteurs:   Ernst Harting  |  Jo Bos


Hardcover met stofomslag, 17 x 25 cm, 492 pagina's, zwart-wit, Nederlands, ISBN: 9789055943999

 45,00
 29,99
Gratis verzending binnen NL vanaf €19,90. Vandaag voor 16.00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Projectmatig creëren biedt een wezenlijk andere, vernieuwende kijk op projectmanagement. Voor succesvolle projecten is immers méér nodig dan strakke sturing, goede planning en stringente budgetbewaking. De sleutel tot projectsucces ligt in het genereren en aanspreken van energie, commitment en creativiteit, waardoor juist met minder coördinatie, meer complexe projecten kunnen worden gerealiseerd. Daarom begint projectmatig creëren bij het commitment en de inspiratie van mensen, die vervolgens samen een passende structuur ontwikkelen, in plaats van de structuur als uitgangspunt te nemen waarnaar de mensen zich maar hebben te voegen.

Projectmatig creëren is meer dan een verzameling projectmanagementtechnieken. Het is een andere visie op werk en op het werken in projecten. Met deze volledig herziene en uitgebreide uitgave van Projectmatig creëren willen we opnieuw een hartstochtelijk pleidooi houden voor het inzetten van passie, commitment, persoonlijk leiderschap, beleving, en creativiteit in projecten. Natuurlijk moet dat worden ingebed in een gedegen projectmanagementaanpak, waarvoor in dit boek dan ook talloze waardevolle, direct-toepasbare instrumenten worden aangedragen.

Tags:  projectmanagement 


Reacties

'In het boek richten Bos en Harting zich op aspecten van projectmanagement. De definitie van een project luidt "een tijdelijke werkorganisatie met het doel een concreet resultaat te bereiken". Omdat een project knellend kan zijn, zoeken de auteurs naar nieuwe wegen, onder andere via wegen als energie, inspiratie, scheppend vermogen en plezier. Aspecten worden behandeld als: structuur, projectbeheersing, organisatie, communicatie, opdrachtgever, cultuur en risico's. Het resultaat is een overzichtelijk en uitgebreid werk waarin projectmanagement goed uit de verf komt. Of de auteurs ook geslaagd zijn in hun opzet projecten via nieuwe wegen te creëren, is niet eenvoudig vast te stellen. In elk geval zien de schrijvers kans om de werkprocessen met meer aandacht voor de medewerkers en de opdrachtgever (de menselijke kant dus) uit te voeren. Het boek is toegankelijk geschreven maar wel gericht op de doelgroep van projectmanagers. Voor beginners op dit terrein is dit werk niet gemakkelijk. Aan deze herziene editie is een nieuw hoofdstuk over persoonlijk leiderschap toegevoegd volgens de auteurs verouderde passages zijn geschrapt en nieuwe instrumenten zijn daarvoor in de plaats gekomen.'

Biblion recensie, R.J. Blom