Persoonlijke ontwikkeling

Worden wie je écht bent

Auteur:   Godfried IJsseling


Preview
Paperback, 13,5 x 21,5 cm, 178 pagina's, zwart-wit, Nederlands, ISBN: 9789055949687

 18,99
 8,99
Gratis verzending binnen NL vanaf €19,90. Vandaag voor 16.00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Hoe kun je helemaal jezelf worden? Want dat is wat de meeste mensen willen: worden wie je écht bent. De wereld helpt ons niet, met al haar verwachtingen omtrent wie we zouden moeten zijn, in werk en privé. Jezelf zijn is iets wat je zelf moet doen. Hoe dan? Daarover gaat dit boek.

Het begrip persoonlijke ont-wikkeling geeft precies aan wat het is: het afwikkelen van het omhulsel, je ‘niet-echte ik’, zodat je ‘echte ik’ weer zichtbaar wordt. Dat ‘echte ik’ blijkt – steeds weer – een uniek, inspirerend, kwetsbaar maar ook krachtig, en vooral authentiek persoon te zijn. Dit boek laat zien, hoe je je persoonlijk kunt ontwikkelen, en wat dat je oplevert. Het is geschreven voor mensen die zich verder willen ontwikkelen, én voor hen, die anderen daarin bijstaan.

De auteur illustreert zijn betoog met metaforen, echte verhalen en praktische voorbeelden van mensen die hij begeleidde in zijn werk als psycholoog, coach en trainer. Zijn belangrijkste stelling: in de steeds kunstmatiger wordende wereld van nu is er een grote behoefte aan echte mensen, die de menselijkheid terugbrengen in hun werk, en in de wijdere wereld.

Godfried IJsseling (1963) is senior trainer en coach, sinds 1998 verbonden aan de Baak, Management Centrum VNO-NCW.Reacties

'Op overtuigende en inspirerende wijze neemt de auteur de lezer mee van stap tot stap, waarbij hij met tal van voorbeelden en persoonlijke casuïstiek zijn verhaal illustreert op weg naar "echtheid in professionaliteit". Een gaaf en authentiek boek dat het thema in de juiste toonzetting bezingt. Voor een breed publiek bruikbaar.'

NBD Biblion recensie van 6 mei 2015