Diepe zakken

Op fietssafari voor het goede doel

Auteur:   Karin Anema


Preview
Flexicover, 21 x 16 x 2cm, 160 pagina's, zwart-wit, Nederlands,

€ 16,95
Gratis verzending binnen NL vanaf €19,90. Vandaag voor 16.00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Een nietsontziend relaas over de zin en onzin van het najagen van goede doelen in verre landen, aldus Jan Pronk, oud-diplomaat en oud-minister Ontwikkelingssamenwerking over dit boek

 

Inhoud: Met een extreme mountainbike safari door Tanzania en Kenia haalt een groep fietsers sponsorgeld op voor weesmeisjes. Ze fietsen zich kapot maar  helpen ze het land? De lokale gids heeft daar een heel eigen kijk op. Ondertussen verschuift de safari steeds vaker naar eigen angsten en verlangens. Met vaart en humor leidt Karin Anema de lezer door een wervelende mix van Afrika en Westers verlangen naar zingeving.

Extreme sportieve uitdagingen voor een goed doel zijn dé manier om sponsorgeld op te halen voor ontwikkelingshulp. Zoals in deze roman, waar tegenstrijdige figuren hun alledaagse leven met een fietssafari door Tanzania en Kenia een moment betekenis en zin proberen te geven. Voor weesmeisjes. Voor Afrikaanse begrippen is de onderneming iets om je wenkbrauwen bij op te trekken.

Auteur: Karin Anema (1955) is schrijfster en journaliste.

Met groot inlevingsvermogen en met oog voor sprekende details verdiept zij zich vooral in gesloten culturen, zoals in haar laatste boek De wet van de stilte – reis door Columbia het geval is. Van haar verschenen eerder: De groeten aan de koningin, Mexicaanse sneeuw, De laatste grens, Vandaag koop ik alle kleuren en Boegwater – leven op de binnenvaart, dat genomineerd werd voor de Bob den Uylprijs.