Aap op schoenen met een buikje

Een evolutionaire kijk op gezondheid

Auteur:   René Brant


Paperback, 14,5 x 21 cm, circa 208 pagina's, fullcolour, Nederlands,

Verwacht februari 2019
Blijf op de hoogteOoit waren we oermensen, uitstekend aangepast aan het leven in de jungle. Nu leven we in een jungle van beton, en dat levert mismatches op, waarvan de zes belangrijkste zijn: ongezonde voeding, een verstoorde darmflora, bewegingsarmoede, het uit de pas lopen met de biologische klok, chronische stress en een vervuild leefmilieu.

Voor onze onaangepastheid betalen we een prijs, want deze mismatches resulteren in de bekende welvaartsziekten die in de westerse wereld inmiddels epidemische vormen beginnen aan te nemen: vetzucht (obesitas), diabetes type 2, hart- en vaatziekten, chronische vermoeidheidsstoornissen en een aantal vormen van kanker en astma.

Brant onderzoekt welke aanpassingen we aan de omgeving kunnen doen om er meer mee in de pas te lopen, zodat onze gezondheid verbetert. Want wie wil er nu niet gezond(er) oud worden?

René Brant is journalist en schrijft op free­lancebasis artikelen over gezondheid, natuur en milieu voor verschillende tijdschriften waaronder Zin, Readers ­Digest, Felderhof, Toer Actief, Groene Hart Magazine en Zuid-­Hollands Landschap.

Tags:  gezondheidszorg