Leefstijl op recept

Over gewicht, gezond leven en hoe te ontsnappen aan diabetes

Auteur:   Jacqui van Kemenade


Preview
Paperback, 14,5 x 21 cm, 320 pagina's, zwart-wit, Nederlands,

 10,99
 20,99
 10,99
Gratis verzending binnen NL vanaf €19,90. Vandaag voor 16.00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Het liefst zou huisarts Jacqui van Kemenade leefstijl op recept voorschrijven: driemaal daags innemen met water op de nuchtere maag. Vooral nu we steeds beter begrijpen dat omgevingsfactoren voor 80 tot 90 procent het risico op diabetes en obesitas bepalen. Juiste voeding en leefstijl spelen een grote rol. Maar voor zowel dokter als patiënt is het een enorme worsteling, want wat is juist? Bijna 100 procent van de mensen blijkt niet blijvend af te vallen door minder te eten en meer te bewegen.

Juist eten is dus niet gelijk aan gewoon minder eten en leefstijl is niet driemaal daags. In Leefstijl op recept geeft Jacqui van Kemenade aan de hand van vijf pijlers (voeding, beweging, slapen, stress en hormonen) inzicht in de werking van ons lichaam en de effecten van leefstijl op onze gezondheid. Want hoe meer grip we hebben op de daadwerkelijke mechanismen rond diabetes en obesitas, des te gemotiveerder we raken om onze leefstijl aan te passen. Een aanrader voor iedereen die zijn eigen gezondheid wil verbeteren, en het recept wil vinden voor een optimale leefstijl.

Jacqui van Kemenade is huisarts en kaderarts diabetes. Ook deelt ze haar kennis en inspiratie in blogs voor het tijdschrift GezondNu. Daarnaast is Jacqui bestuurslid van de patiëntenstichting ‘Je leefstijl als medicijn’.

www.jeleefstijlalsmedicijn.nl

 Reacties

Jacqui van Kemenade heeft op basis van honderden wetenschappelijke publicaties gesteund door haar eigen ervaring als huisarts een perfect boek geschreven. Leefstijl op recept is een prettig leesbaar boek dat een gezonde leefstijl zonder overgewicht en diabetes voor iedereen bereikbaar maakt.

William Cortvriendt, medicus en auteur van onder meer 'Hoe word je 100 en Lichter'

Diabetes is een aandoening met heel veel nare consequenties en het aantal patiënten neemt nog steeds
toe. Type 2 diabetes kan aangepakt worden met medicatie, maar de pillen of de insuline lossen het
probleem niet echt op. In toenemende mate zijn artsen zich hier van bewust en de aandacht voor leefstijl in
plaats van pillen is een trend. De auteur van dit boek is huisarts. Zij schreef een zeer degelijk overzicht van
de huidige stand van zaken. In dit naslagwerk is basisinformatie te vinden over o.a. voeding, gewicht, de
werking van hormonen en het belang van beweging. Maar ook beschrijft zij de nieuwste inzichten op het
gebied van dieettherapie bij diabetes. Het boek is bedoeld voor patiënten of mensen die een groot risico
lopen diabetes te ontwikkelen. Het is niet een snelle handleiding maar geeft veel achtergrondinformatie voor
wie zich echt in de materie wil verdiepen. Voor zorgverleners zoals bijvoorbeeld praktijkassistenten of
diabetesverpleegkundigen is dit een uitstekend naslagwerk.

Ieneke Fonck voor NBD Biblion

Lezenswaardig

de Volkskrant, Marie-Louise Schipper in 'de Volkskeuken'

Beslist een indrukwekkend boek en op en top actueel, want leefstijlgeneeskunde is flink in opkomst. Huisarts en kaderarts diabetes Jacqui van Kemenade is er met glans in geslaagd om de verschillende facetten in een structuur te vatten en inzichtelijk te maken voor zowel consument als zorgprofessional.

Ria Teeuw op VitEducatief.nl

Jacqui van Kemenade heeft op basis van honderden wetenschappelijke publicaties, gesteund door haar eigen ervaring als huisarts, een perfect boek geschreven. Leefstijl op recept is een prettig leesbaar boek dat een gezonde leefstijl zonder overgewicht en diabetes voor iedereen bereikbaar maakt. In feite is het boek ook geschikt voor de brede groep zorgverleners die leefstijl als interventie op kwalitatief hoog niveau willen aanbieden. Zij zullen meteen geprikkeld worden om zelf ervaring op te doen met de geboden adviezen. Publieke en politieke organisaties vinden een basis voor beleid dat bijdraagt aan een gezonde samenleving.

GezondheidPlus, magazine voor gezond leven

'Leefstijl op recept' bevat ontzettend veel interessante informatie, waardoor ik het een goed naslagwerk vind. Dit boek is een aanrader als je meer wilt weten over de wetenschappelijke achtergronden van leefstijladviezen.

stefanigetsfit.com

Al met al is het Van Kemenade gelukt om een informatief boek over leefstijl te schrijven dat zowel voor patiënten als zorgverleners met een brede interesse geschikt is.

Medisch Contact