Zakendoen van hier tot Tokio

Slagen of falen bij cultuurverschillen

Auteur:   Esther Janssen


Paperback, 16 x 22 cm, 196 pagina's, fullcolour, Nederlands,

 10,99
 21,50
Gratis verzending binnen NL vanaf €19,90. Vandaag voor 16.00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Nederlandse ondernemers en professionals brengen typisch Nederlandse kwaliteiten mee in de manier waarop zij internationaal te werk gaan, zoals organisatie- en samenwerkend vermogen en de vermaarde handelsgeest. Daarmee boeken zij veel succes. Tegelijk leggen zij anderen hun normen op met betrekking tot het nemen van initiatief en verantwoordelijkheid. Nederlanders gaan opmerkelijk eigenzinnig en tot op zekere hoogte naïef te werk in het buitenland. Zij zijn te goed van vertrouwen en dit kan leiden tot een verkeerde inschatting van de buitenlandse partner of zakelijke situatie. Ook hebben Nederlanders weinig gevoel voor verhoudingen en decorum terwijl dit in veel culturen belangrijk wordt gevonden.

Het boek laat aan de hand van vele herkenbare, en soms hilarische, praktijkvoorbeelden zien waar we de plank misslaan en hoe we de kans op buitenlandse successen kunnen vergroten, zowel ver weg als dichter bij huis. Het is óók geschreven voor mensen die werken op exportafdelingen of sowieso alleen via bellen, Zoom of Team contacten in het buitenland leggen.

Esther Janssen is founder en managing director van Culture-Inc., een trainings- en consultancybureau dat expats, zakenreizigers en teams ondersteunt bij het werken met andere culturen. Ze heeft ruim 30 jaar ervaring met internationaal werken, van Amerika tot Azië, woonde in China en begeleidde ambtenaren, bewindspersonen en ondernemers naar verre oorden.

Tags:  HRM  ondernemen