Zachte heelmeesters

Het failliet van de geitenwollensokken psychologie

Auteur:   Jeffrey Wijnberg


Hardcover met stofomslag, 13,5 x 21,5 cm, 136 pagina's, zwart-wit, Nederlands, ISBN: 9789055948819

€ 7,99
Gratis verzending binnen NL vanaf €19,90. Vandaag voor 16.00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Van deze titel is alleen nog het ebook verkrijgbaar.

Terwijl de kosten in de (geestelijke) gezondheidszorg de pan uitrijzen, blijven hulpverleners vasthouden aan kostbare en trage behandelingen. Het is niet uitzonderlijk dat pati«nten jarenlang ‘in therapie’ zijn. Inzicht, verwerking en begrip zijn vaste uitgangspunten van de ‘luisterende therapeut’, maar blijken in de praktijk niets anders dan een vorm van pappen en nathouden.

Het wordt tijd dat de therapeut zich echt laat zien en het risico neemt om te zeggen wat hij echt vindt, ook al kunnen zijn interventies hard aankomen. Want zachte heelmeesters maken alleen maar stinkende wonden, volgens Jeffrey Wijnberg. Hij laat overtuigend zien waarom de geitenwollensokken-psychologie failliet is. En dat niet alleen.

Hij biedt ook het alternatief van de provocatieve stijl een aanpak die mensen direct aanspreekt op hun persoonlijke kracht en zelfredzaamheid. Hoe dat met humor, warmte en goed contact kan, valt te lezen in dit boek.

Jeffrey Wijnberg is al ruim dertig jaar werkzaam als psychotherapeut. Eerder verschenen o.a.: Horken & heksen, Het neurotisch handboek, en, met Jaap Hollander, Succes is ook niet alles en Provocatief coachen.