De wereld van de Happy Pear

Simpel, verrassend en heerlijk eten voor een gezond en gelukkig leven

Auteurs:   David Flynn  |  Stephen Flynn


Preview
Hardcover, 17,5 x 23 cm, 272 pagina's, fullcolour, Nederlands,

€ 24,99
Gratis verzending binnen NL vanaf €19,90. Vandaag voor 16.00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Voor de Ierse broers David en Stephen Flynn, the Happy Pear, staan plezier, smaak en vriendschap centraal bij het koken. Hun boodschap: eet meer groenten! Met groenten kun je eindeloos variëren, ze zitten bomvol smaak en zijn heel makkelijk te bereiden.

In ‘De wereld van de Happy Pear’ vind je meer dan honderd verrassende plantaardige recepten die je doen watertanden, zoals een burger met gegrilde halloumi en zoete chilisaus, groentepaella, spinazie-aardappelkoekjes, soep van waterkers met geroosterde walnoten, een regenboogterrine van groenten en een chocoladetaart met zoute karamel. Ook vind je tips voor een gezonde leefstijl, hoe je kinderen meer groenten en fruit kunt laten eten en hoe je lekker plantaardig kookt, ook als het gaat om een zomerse barbecue of een eivrije pavlova. Ontdek een wereld aan fantastische gerechten die ook nog eens heel gezond zijn!

De Ierse tweelingbroers David and Stephen Flynn waren gewone jongens die wel van een biertje (of twee) en een lekker lapje vlees hielden. Totdat ze – geheel onafhankelijk van elkaar – vegetariër werden. Dat veranderde hun leven en ze ontwikkelden een aanstekelijke passie voor gezond en goed eten. Hun Happy Pear-café, -winkel en -merk zijn inmiddels bekend tot ver buiten Ierland.

Bekijk hier hoe vlogster Alyssa van Positiveme.nl de chocoladetaart met zoute karamel klaarmaakt én het bed/de bank deelt met deze fantastische jongens – can a girl get more lucky?

www.thehappypear.ieReacties

‘Deze geweldige jongens koken altijd ongelooflijk lekker’

Jamie Oliver

‘Echt goed eten dat laat zien dat gezonde gerechten niet saai zijn’ 


Irish Times

Dit is het tweede kookboek van de Ierse tweeling Flynn. Het eerste: 'The Happy Pear' (2014) is niet in het Nederlands vertaald. De broertjes groeiden op als vleeseters, maar bekeerden zich onafhankelijk van elkaar tot een vegetarische leefstijl. Zij maakten van hun passie hun werk en begonnen een groentewinkel. Inmiddels hebben zij een café, een winkel en is hun merk Happy Pear een begrip (website thehappypear.ie). De recepten zijn vegetarisch, maar tot de ingrediënten behoren wel af en toe kaas, yoghurt en honing. Maar ook voor de volledig plantaardig etende mens is er heel veel te vinden in dit boek. Om aan de vraag tegemoet te komen geven ze veel snelle recepten, nieuwe ideeën voor groenteburgers en de barbecue. Ook Jamie Oliver heeft zich lovend uitgelaten over de kookkunsten van deze broers. Hoewel powerfood als chiazaad en de welbekende kokosolie gebruikt worden, zijn de recepten niet alleen modieus maar gewoon erg lekker. Aantrekkelijk kookboek met ongeveer 100 vegetarische recepten. Voor iedereen die geen of minder vlees wil eten en houdt van koken. Met index.

Ieneke Fonck voor NBD Biblion

Blij word je van de vele recepten, die tamelijk snel en makkelijk te maken zijn, zoals courgette en Spaanse groentepaella. Positief is ook dat de Gelukkige Peren groen lekkers hebben bedacht dat ook door kleine peertjes gepruimd wordt.

Ray Simoen in Dagblad De Limburger

Soms krijg je van die kookboeken in je handen waar je instant happiness bij cadeau krijgt. Ik ging aan de slag met wat recepten uit 'De Wereld van de Happy Pear' van de Ierse tweelingbroers Stephen & David Flynn en had moeite om de lach weer van mijn gezicht te krijgen. Als je het mij vraagt is het vooral happy food wat de Happy Pear brengt!
De boys hebben net een nieuw boek uit: ‘The Happy Pear: Recipes for Happiness’. Ik kan niet wachten op de Nederlandse versie, want na 'De Wereld van de Happy Pear' ben ik als een blok voor deze jongens en hun recepten gevallen!

Madelon Baans op Glow Mag

Het kookboek wat iedereen eigenlijk echt moet hebben: de wereld van de Happy Pear. Niet alleen omdat de foto's je doen watertanden, maar ook door de boodschap: 'eet meer groenten' en (lifestyle)tips van de Ierse tweelingbroers David en Stephen Flynn. Je vindt er je meer dan honderd verrassende plantaardige recepten in. Ook staan er tips in voor een gezonde leefstijl, hoe je kinderen meer groenten en fruit kunt laten eten en hoe je lekker plantaardig kookt, ook als het gaat om een zomerse barbecue of een eivrije pavlova.

marvelousz.com

Een aanstekelijk en enthousiast kookboek dat stimuleert om zelf vegetarische gerechten uit te proberen, zelfs als je een vleesliefhebber bent.

allesoveretenendrinken.nl

Prettig is dat de recepten in dit boek eenvoudig te bereiden zijn. Of het nu gaat om een heerlijk en voedzaam ontbijt of een lekker hoofdgerecht: je maakt het zo met de recepten uit dit boek. Maar ook soep, salades, snacks, dips en allerlei zoete dingen komen aan bod. Mjammie! De vele tips, inspirerende verhalen en persoonlijke foto's zorgen voor de huiselijke sfeer en je voelt dat er aandacht aan is geschonken. Praktisch tips voor in de keuken, maar ook om kinderen meer verschillende smaken te laten proeven staan in dit boek. Gezond en lekker eten was nog nooit zo eenvoudig!

wijtestenhet.nl