We gaan ervoor!

Samen bouwen aan een collectieve ambitie

Auteurs:   Alex de Bruijn  |  Dick Both


Preview
Hardcover met stofomslag, 150 x 215 mm, 136 pagina's, zwart-wit, ,

€ 20,00
Gratis verzending binnen NL vanaf €19,90. Vandaag voor 16.00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Een collectieve ambitie is misschien wel hét geheim om verder te komen als organisatie. Maar wat is (het nut van) een collectieve ambitie en hoe bouw je daaraan? En wat is de rol van de leidinggevende in dat bouwproces? Dit boek geeft antwoord op die vragen.

De lezer wordt meegenomen langs zes bouwfasen om te komen tot een collectieve ambitie. Theorie en praktijk gaan daarbij hand in hand. Naast een theoretische onderbouwing worden praktische handreikingen gedaan om binnen organisaties aan de slag te gaan. Een ding is zeker: werken is leuker en vooral betekenisvoller binnen organisaties met een levende collectieve ambitie. Logisch, als je in een bedrijf of instelling een bijdrage mag leveren aan een gemeenschappelijk toekomstbeeld vanuit een gezamenlijke bedoeling en gedeelde waarden. Samen bouwen aan iets dat groter is dan jezelf geeft een gevoel van ‘er samen voor gaan’. Dat zorgt voor inspiratie en energie! Een leidinggevende kan zich in zo’n organisatie vooral bezig houden met inspireren en waarderen in plaats van met controleren en verordonneren. Daar gaan we voor!

Dick Both en Alex de Bruijn zijn werkzaam bij organisatieadviesbureau Both & De Bruijn; leiderschap ontwikkelen en begeleiden organisaties bij het bouwen aan een collectieve ambitie.