Vermetel – Leven met lef

Memoires & managementlessen

Auteur:   Adjiedj Bakas


Hardcover, 13,5 x 21,5, 404 pagina's, fullcolour, Nederlands,

€ 24,95
Gratis verzending binnen NL vanaf €19,90. Vandaag voor 16.00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Adjiedj Bakas (1963) is de gelauwerde ‘Visionair des Vaderlands’ (Telegraaf), ‘Trendwatcher des Vaderlands’ (NRC), ‘Vooruitblikkoning’ (Volkskrant) en ‘Paradijsvogel die vaak gelijk heeft’ (GeenStijl).  Met 1 miljoen verkochte boeken en een voortgaande stroom van 100.000 verkochte boeken op jaarbasis, tienduizenden volgers op sociale media en drukbezochte en veelgeprezen inspiratielezingen voor 200.000 mensen per jaar, is hij een invloedrijk man. Hij is al jaren een van de 100 belangrijkste mediapersoonlijkheden (Nederlands Media Netwerk), een van de 25 meest creatieve Nederlanders (Sprout) en een van de 50 meest invloedrijke Nederlanders rond de 50 (Management Team).

Wie is Adjiedj Bakas? Hoe kon deze zoon uit een eenvoudig onderwijzersgezin vanuit het Surinaamse rijstdistrict Nickerie opstomen naar zo’n toppositie? Wat drijft hem? Wie zijn zijn steunpilaren en vertrouwelingen? Waar komen zijn passie en drive vandaan? Wat is zijn toekomstvisie?  Hoe ging hij met tegenslagen en groot verdriet in zijn leven om?  Hoe vond hij zichzelf weer uit na getroffen te zijn door twee hersenbloedingen? Hoe combineert hij zijn carrière met zijn intense liefdesleven? Waar komt zijn leergierigheid vandaan?  Hoe creëerde hij een portable identiteit die probleemloos divers is, en wars van de door hem zo verfoeide identiteitspolitiek? Hoe denkt en werkt deze erudiete, bereisde, mysterieuze en diep spirituele vrijdenker? Wat kunnen managers leren van zijn levenswijsheid, dwarsdenken en omdenken?

“Adjiedj Bakas is certainly the most glamorous person who ever graced the stage in Africa.” (Oluseye Awojobi, ceo Chartered Institute of Bankers of Nigeria, CIBN)

 “This guy rocks on stage!” (Yuri van der Geest, Singularity University)

“Adjiedj is voor mij een geweldige inspirator.” (Mickey Huibregtsen, auteur van het boek ‘Management Made Simple’ en voormalig managing partner van Mc Kinsey Europa)  

“Ik citeer deze visionaire man met graagte en instemming.” (Jan Peter Balkenende)

“Hij heeft zo vaak gelijk.’’ (Frits Bolkestein)

“Adjiedj is de vrolijke buitenboordmotor van ondernemend Nederland.” (Hans de Boer, VNO-NCW)

“Onze toekomstidealen vormen een perfecte synthese.” (Futuroloog Prof dr Wim de Ridder)

“Met zijn toekomstvisie komt ondernemend Nederland heel ver.” (Hans Biesheuvel, ONL)

“Ik waardeer zijn mededogen met de verliezers van de vooruitgang.” ( Jan Marijnissen)

Bekijk hier de videoclip.Reacties

De van oorsprong Surinaamse Adjiedj Bakas (1963) is in Nederland sinds eind jaren negentig vooral bekend geworden als trendwatcher, futuroloog en managementgoeroe. Hij schreef een groot aantal bestsellers over trends en de toekomst van zo'n beetje alles. Maar dit is een heel ander boek, hoewel Bakas het niet laten kan weer gul met adviezen en stellige uitspraken te strooien. Dit is zijn uitbundig met familiekiekjes en kleurrijke artistieke foto's geïllustreerde autobiografie waaraan ook tal van Nederlanders uit onder meer de politiek en het bedrijfsleven die hem persoonlijk hebben leren kennen, een bijdrage hebben geleverd. Het zijn ruim vierhonderd pagina's ongegeneerde zelfpromotie geworden die goed laten zien hoe ook een eenvoudige jongen uit Suriname de maatschappelijke ladder kan beklimmen - Bakas wil een rolmodel zijn. Hij verloor jong zijn eerste partner, vond een nieuwe trouwe vriend die hem ook hielp maandenlang te revalideren na een zware beroerte die hem tijdelijk reduceerde tot kasplantje. De memoires worden ingeleid door een van zijn vrienden en bewonderaars, Frits Bolkestein.

Anneke van Ammelrooy voor NBD Biblion