Suriname Discovered

Auteurs:   Marco de Nood  |  Toon Fey


Preview
Hardcover met foam, 30 x 30 cm, 192 pagina's, fullcolour, Nederlands, Engels, ISBN: 9789055947072

€ 39,99
Gratis verzending binnen NL vanaf €19,90. Vandaag voor 16.00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Geheel geactualiseerde editie

De foto’s in dit boek laten een verscheidenheid in beeld en kleur zien waarover maar weinig andere landen beschikken. Dat is opmerkelijk, want tenslotte gaat het om een land dat in vergelijking met de meeste Zuid-Amerikaanse landen zeer bescheiden van afmeting is. En al even bescheiden is het bevolkingsaantal van ongeveer 500.000 inwoners. De vraag is dan ook: waaraan heeft Suriname haar overweldigend rijke en gevarieerde uiterlijk te danken?

Voor een belangrijk deel schuilt het antwoord in de fysieke gesteldheid van het land. Maar liefst méér dan 80 procent van de oppervlakte bestaat uit ongerepte natuur in de vorm van tropisch regenwoud. De rijkdom en onaangetastheid van het Surinaamse binnenland – voor een groot deel tot natuurreservaat verklaard – is, ook in vergelijking met andere tropische landen, spectaculair.

Natuurlijk bepalen ook de bevolking en de cultuur het beeld van een land en ook in dit opzicht beschikt Suriname over een opmerkelijke rijkdom. Suriname vormde al een multiculturele samenleving voordat dit woord werd uitgevonden. De komst van slaven uit Afrika, gevolgd door de immigratie van contractarbeiders uit verschillende delen van de wereld, hebben het land al lang geleden een enorme variëteit aan gezichten gegeven.

Tags:  reizen 


Reacties

Dit groot formaat fotoboek biedt een lofzang op de kleurrijke Surinaamse cultuur. Marco de Nood reisde jarenlang door het land en fotografeerde de natuur, het landschap, de hoofdstad Paramaribo en de Surinamers. In deze uitgebreide herziene druk zijn tal van foto's toegevoegd. De reportage begint met close-ups van dieren, rotsgravures en de oorspronkelijke bevolking (indianen), gevolgd door de savanne- en junglegebieden, die worden bewoond door onder meer de nazaten van de Marrons. Daarna volgen impressies van Paramaribo, met veel aandacht voor de koloniale architectuur en het straatleven. In puntige teksten beschrijft Toon Fey de geschiedenis van Suriname en haar inwoners. Achterin staan twintig fotoportretten en interviews met hedendaagse Surinamers, van kunstenaar Marcel Pinas tot milieuactiviste Monique Pool. Centraal staat hun ondernemingslust. De vreedzame multiculturele samenleving wordt geprezen, de politieke geschiedenis wordt buiten beschouwing gelaten. Marco de Nood slaagt erin de lezer/kijker volledig onder te dompelen in de visuele schoonheid van deze voormalige Nederlandse kolonie.

Drs. R. Suermondt voor NBD Biblion

Het boek is fantastisch geillustreerd, maar dat niet alleen, tweetalig geschreven(NL/ENG) en zeer interessant voor mensen die wat meer te weten willen komen over Suriname en zijn bevolking. Voor mijzelf een bevestiging op papier van wat ik al wist Suriname prachtig land in zuid-Amerika met nog een vrijwel ongerept regenwoud en een bevolking in een grote verscheidenheid van rassen, die o zo vreedzaam met elkaar samen leven!Mijn verhalen over mijn geboorteland worden geweldig ondersteund door de illustraties van dit boek. Ik heb het al meerdere keren cadeau gegeven en kan het iedereen aanraden.
Een boek naar mijn hart.Een must have voor alle (toekomstige) Suriname-liefhebbers.Een ongelofelijk mooi boek! Zo vol met supermooie en grote foto's. En een grote herkenning van allerlei lokaties. Echt een must voor iedereen die van Suriname houdt!Ik heb dit prachtige boek als moederdagcadeau gekregen van mijn zoon. Hij was voor het eerst in zijn leven naar Suriname geweest en was helemaal weg van dit land. Als je het boek bekijkt, begrijp je waarom.