Succesvol investeren in startups

Auteur:   Jeroen Bertrams


Preview
Flexicover, 13 x 18 cm, 159 pagina's, zwart-wit, Nederlands,

€ 17,50
Gratis verzending binnen NL vanaf €19,90. Vandaag voor 16.00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Het aantal mensen dat investeert in startups is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Vrijwel iedereen kan tegenwoordig geld steken in jonge bedrijven. Toch worden lang niet alle startups een succes. De vraag is hoe je ervoor zorgt dat je in de juiste bedrijven investeert.

De auteur legt stap voor stap uit hoe je te werk dient te gaan. Van het bepalen van jouw strategie tot en met het toegang krijgen tot voldoende startups. Van het nauwgezet beoordelen van bedrijven tot en met het maken van de deal. Leer via welke kanalen je kunt investeren, hoe deals worden gestructureerd, hoe je de waarde van een startup bepaalt en hoe je een gezonde portfolio opbouwt.

Jeroen Bertrams is een van de meest actieve angels in Nederland. Hij investeerde in meer dan tweehonderd startups waaronder vijf zogenaamde unicorns. Naast zijn werk als investeerder helpt hij bedrijven en startups bij het ontwikkelen van hun digitale strategie en realiseren van online groei. Hij schreef acht managementboeken, onder meer over online marketing en social media.

Jeroen Bertrams in NRC: ‘Investeren is heel verslavend. Het is echt gevaarlijk.’ Lees hier het NRC interview. En beluister hier het interview met Jeroen Bertrams op BNR Nieuwsradio. Ook Sprout interviewde Bertrams over zijn nieuwe boek, lees hier het artikel ‘De Lessen van een angel investor die in ruim 200 startups investeerde’. Op Managementboek.nl is een uitgebreide recensie van econometrist en informaticus Quintus C. Hegie te vinden.Reacties

Dit boek beschrijft op een zeer verhelderende manier hoe men succesvol kan investeren in startups (startende bedrijven). Investeren in startups brengt grote financiële risico's met zich mee; daarom is een professionele aanpak een harde eis. Daarbij is het gewenst een vrij groot portofolio te kiezen waardoor een positief rendement toeneemt. Dat het dan om nogal forse bedragen kan gaan, is duidelijk. Ook moet de investeerder erop rekenen dat het jaren kan duren voordat er daadwerkelijk van een behaald rendement sprake kan zijn. Startups kunnen mislukken en in de praktijk blijken er maar enkele startups ook daadwerkelijk goede rendementen te behalen. In feite moet men eerst goede primaire en secundaire keuzes maken. Dit boek biedt daarbij een helpende hand. De auteur geeft ook een aantal redenen waarom startups falen en beschrijft tips, trucs en valkuilen. Er is ook een verklarende begrippenlijst toegevoegd.

J. Swaen voor NBD Biblion

Als je succesvol wilt investeren in startups, dan biedt Bertrams' nieuwe boek 'Succesvol investeren in startups' nieuwe inhoudelijke kennis over investeren en tevens systematisch gedreven handvatten (zoals een scorecard) met het spreekwoordelijke rendement van een unicorn. Want als je er als investeerder vroegtijdig bij bent dan heb je het uitzicht op de grootste multiplier. Maar dat betekent niet dat je overhaaste beslissingen moet gaan maken, want er komt altijd wel een nog betere deal. Dit boek is zo'n betere deal.

Quintus C. Hegie, MSc, Qoppa Holding op Managementboek.nl