Stress als keuze

Persoonlijk werkboek stressmanagement

Auteurs:   Cary Cooper  |  Marc Schabracq


Paperback, 15 x 21 cm, 120 pagina's, zwart-wit, Nederlands, ISBN: 9789055942176

   14,99
Gratis verzending binnen NL vanaf €19,90. Vandaag voor 16.00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Een manager die de kamer uitbeent en de deur dichtsmijt, vijfentwintig manieren waarop we de conversatie met hem beter hadden kunnen voeren en een gespannen gevoel in onze maag. Nee, u zult het echt zelf moeten kopiëren, de secretaresse is vandaag ziek. In gedachten verzonken rijdt u op weg naar huis bijna bovenop de auto voor u. Veel te laat voor het eten. De opgetrokken wenkbrauwen van partnerlief. Midden in de nacht wakker worden en weten dat u voorlopig niet meer zult inslapen omdat u het te druk heeft met de beelden van wat er allemaal mis zal gaan op het werk. Moe opstaan, branderige ogen. De vijfde kop koffie die ochtend en de zekerheid dat het werk zo vrijdag niet af zal zijn.

Het zou een betere wereld zijn als we dit allemaal niet hoefden mee te maken. Dit werkboek probeert daaraan een bijdrage te leveren. Hierbij gaat het er vooral om wat medewerkers zelf kunnen doen. De aanpak van dit boek sluit nauw aan bij het boek Beter, leuker, slimmer: de uitdaging van stress. Dat boek gaat in op wat een organisatie aan stress kan doen en tegelijkertijd een betere organisatie kan worden. Nu kan een organisatie veel doen op dit punt, maar uiteindelijk komt het wanneer het erom gaat stress te voorkomen of tegen te gaan toch aan op de individuele medewerker zelf.

Tags:  stress 


Reacties

'De auteurs, wetenschappelijke adviseurs, hebben een werkboek gemaakt, dat aansluit op het boek "Beter, leuker, slimmer, de uitdaging van stress" (2001)*. De inhoud vloeit voort uit een project van het Ministerie van VWS over stressmanagement. Dit werkboek gaat in op de mogelijkheden die individuele medewerkers hebben om zelfstandig stress in hun werk te voorkomen en tegen te gaan. Het boek bestaat uit vijf delen: Wat is stress? Basistechnieken Technieken voor gevorderden Individuele verschillen Aanpak. De inhoud bestaat voor een belangrijk deel uit checklists en reflectievragen, aangevuld met korte voorbeeldbeschrijvingen en aanwijzingen voor doelgerichte systematische stresshantering. De reflectie is gericht op stressbronnen en stressreacties. De lezer kan zelf bepalen welke tips van toepassing zijn. Het boek heeft een overzichtelijke structuur verschillende onderdelen hebben een andere tekstlay-out er zijn geen illustraties of figuren. Het is een reflectief boek, bedoeld voor medewerkers in arbeidsorganisaties.'

Biblion recensie, Ir. Drs. L.B. Struijk