De nieuwe professionele service firm

Hoe advocaten, accountants & adviseurs zichzelf opnieuw uitvinden

Auteurs:   Henk Volberda  |  Martijn van der Mandele  |  Rob Wagenaar


Hardcover, 19,5 x 20,5 cm, circa 160 pagina's, zwart-wit, Nederlands,

Verwacht juni 2019
Blijf op de hoogteDe wereld van de advocatuur, accountancy, advies en andere professies is volop aan het veranderen. Jongeren zoeken een uitweg voor hun ondernemerschap en verlangen naar vrijheid van agenda en carrière door bij kleine, bewegelijke kantoren te gaan werken. De globalisering komt in een nieuwe en volwassen fase waarbij Aziatische kantoren zich gaan roeren. Cliënten zoeken in hun verlangen naar topservice voor weinig geld nieuwe wegen en vinden die ook.

Professionals moeten dus hun businessmodel opnieuw ontwerpen. En merken dat een Professional Community de beste manier is om de disrupties te doorstaan en van ons succesvol verleden een nog succesvollere toekomst te bouwen. Aan de hand van een groot aantal praktijkvoorbeelden en academisch onderzoek laten de auteurs zien waar de huidige aanpak geleidelijk op vast loopt, waarom en hoe Professional Communities de toekomst hebben en hoe wij ons kantoor kunnen hervormen voordat de toekomst ons inhaalt.

Martijn van der Mandele is Executive Fellow van de Rotterdam School of Management en bestuurder van twee kennisinstituten. Hij heeft ­jaren als consultant en Managing Partner gewerkt bij Booz & Company en Arthur D. Little Europe.

Prof. Henk Volberda is hoogleraar Strategisch Management en Ondernemingsbeleid en Director Knowledge Transfer aan de Rotterdam School of Management.

Rob Wagenaar heeft meer dan 40 jaar ervaring als organisatie- en strategie adviseur. Hij was oprichter/directeur van het kantoor WagenaarHoes en van ASI Consulting. Rob is jarenlang Voorzitter van de Orde van Organisatiekundigen en -adviseurs geweest.