Monsterproces Holleeder

Verslag vanuit De Bunker

Auteurs:   Anke Sprakel  |  Estella Heesen


Paperback, 14,5 x 21 cm, circa 320 pagina's, zwart-wit, Nederlands,

Verwacht juli 2019
Blijf op de hoogte‘De best aardige jongen’ zoals Willem Holleeder zichzelf graag omschrijft, is-ie niet meer. Het verraad van zijn zus tergde hem meer dan hem lief was: ‘Ze is erger dan de zee diep is.’ In De Bunker was hij gespannen, schraapte voortdurend zijn keel en explodeerde als zijn zus hem sarde. Er werd gehuild en geschreeuwd maar ook waren er grappen en grollen, Cruijffiaanse uitspraken, Jordanese opvattingen en steeds weer Holleeders mantra: Allemaal onzin, meneer de rechter.

Onder toeziend oog van rechtbankvoorzitter Frank Wielander kwam de geschiedenis van de Nederlandse onderwereld vanaf de Heinekenontvoering voorbij. Het geld, de deals, de geluidsbanden, de kroongetuigen, de zussen, de exen, de journalisten, de allesweter.

In 2015 kwam het OM met de beschuldiging dat Holleeder onder meer betrokken was bij zes liquidaties onder wie Heinekenontvoerder Cor van Hout en vastgoedmagnaat Willem Endstra. Sprakel en Heesen doen tien jaar na de strafzaak tegen Holleeder wegens afpersing wederom verslag vanaf de eerste tot de laatste dag van het monsterproces. En opnieuw is de hoofdrol weggelegd voor de Amsterdamse crimineel, die eerder de dans leek te ontspringen.

Anke Sprakel en Estella Heesen werken beiden als verslaggever voor ­juridisch persbureau ­Argos.