Met ziel en zakelijkheid

Paradoxen in leiderschap

Auteur:   Lenette Schuijt


Hardcover met stofomslag, 178 x 25 cm, 184 pagina's, zwart-wit, Nederlands/Engels/Frans/Spaans, ISBN: 9789055946259

   29,50
Gratis verzending binnen NL vanaf €19,90. Vandaag voor 16.00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Hedendaagse leiders staan voor de uitdaging om hun mensen aan te sturen met ziel en zakelijkheid. Dat betekent dat ze richting moeten geven, maar ook inspelen op verwachtingen van markt en maatschappij. Soms zijn dit tegenstrijdige eisen. Het risico bestaat dat het een wordt opgeofferd aan het andere. Of dat leiders proberen om alles tegelijk te zijn. Leidinggeven met ziel en zakelijkheid houdt in dat je als leider paradoxale eisen, zaken die met elkaar op gespannen voet staan, leert hanteren.

  • Hoe behoud je een efficiënte sturing terwijl je ruimte maakt voor de mens in het proces?
  • Hoe zorg je dat bedrijfsdoelen worden gehaald en dat tegelijkertijd mensen op zinvolle wijze kunnen samenwerken?

Het vertrekpunt van het boek zijn de dilemma’s die leidinggevenden tegenkomen in de dagelijkse praktijk. Deze worden in het boek voorgesteld als paradoxen. Paradoxen vragen om bezinning op concepten, die met een dagelijkse manier van denken niet te verenigen zijn. Het doordenken van die concepten leidt tot inzicht op een ander niveau.

Lenette Schuijt wisselt filosofische beschouwingen af met concrete voorbeelden uit organisaties. Op levendige wijze beschrijft zij voorbeelden van leiders die op eigen wijze de verbinding maken tussen uiteenlopende eisen. Daarmee biedt ze verfrissende perspectieven op de praktijk van het leiderschap.