Kunst? Kunst!

Auteur:   Mathieu Weggeman


Preview
Hardcover met stofomslag, 130 x 210 mm, 96 blz. pagina's, zwart-wit, Nederlands,

€ 16,00
Gratis verzending binnen NL vanaf €19,90. Vandaag voor 16.00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Wat is de praktische en maatschappelijke relevantie van deze definitiestudie over de vraag wat kunst is? Het is intellectueel een zwaktebod om bij het adviseren over kunst, het beslissen over kunstsubsidies, het programmeren van kunst en het opleiden van kunstenaars, impliciet uit te gaan van de opvatting dat kunst een primitieve term is die door de meeste mensen wel wordt begrepen zonder dat die gedefinieerd hoeft te worden.

Beleidsmakers, adviseurs, opleidingsmanagers, conservatoren, curatoren en mecenassen worden door deze definitiestudie aangezet om hun eigen opvatting over wat kunst is te expliciteren, en krijgen daardoor de beschikking over een beter communiceerbaar referentiekader voor het bepalen van hun visie en strategie.

Mathieu Weggeman is hoogleraar Organisatiekunde en Innovatiemanagement aan de Technische Universiteit Eindhoven. Hij is voormalig lid van de Raad voor Cultuur, lid van de Raad van Toezicht van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) en van SintLucas in Eindhoven.