Ja leeft in het Land van Nee

Overwin het negativisme om je heen

Auteurs:   B.J. Gallagher  |  Steve Ventura


Hardcover met stofomslag, 16 x 22 cm, 160 pagina's, zwart-wit, Nederlands/Engels/Frans/Spaans, ISBN: 9789055945085

   7,50
Gratis verzending binnen NL vanaf €19,90. Vandaag voor 16.00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Het lijkt wel alsof we omringd zijn door schuddende hoofden, naar beneden wijzende duimen, blinde muren, afwijzingen en gesloten deuren. We zijn omsingeld door Nee’s, op het werk, in de buurt waar we wonen, onze geloofsgemeenschap, bij de overheid, in het sociale verkeer, op school en zelfs in ons gezin.

Of je nou solliciteert op een vacature, een verzoek indient, een woning zoekt, een levenspartner probeert te vinden, de een of andere vorm van instemming hoopt te krijgen, een product of idee (of jezelf) probeert te verkopen, of anderen tot een prestatie wilt aansturen, je krijgt te maken met tegenslag en verzet. Hoe kun je al dat negativisme overwinnen?

Dit boek is een wijze, verhelderende allegorie waarin we onze held volgen op zijn tocht door het land van Nee, op zoek naar Ja. Hij ziet mensen met de beste intenties struikelen en tuimelen maar hij ziet ook hoe andere mensen het anders aanpakken en wél hun doel bereiken. Onze oplettende held leert van al die ervaringen zowel die van anderen als die van hemzelf.

In de tweede helft van het boek verruilen we de allegorie voor de praktijk. Daar vinden we de beproefde tips, instrumenten en strategieën die we kunnen gebruiken om door te zetten, vasthoudender te worden, ondanks alle tegenslag vol te houden, en de verstarring van de status quo te doorbreken. Samen bieden de beide delen van dit boek een zowel praktische als amusante handleiding voor een succesvolle weg door het leven en het werk. Met behulp van dit boek vind je sneller en doeltreffender de Ja’s die je zoekt en dat scheelt een hoop teleurstelling en gesomber.Reacties

'Een boek over het ombuigen van negativisme naar positivisme. Deel 1 van het boek bestaat uit een wijze, verhelderende allegorie waarin de hoofdpersoon wordt gevolgd op zijn tocht door het land van Nee, op zoek naar Ja. Hij ziet mensen met de beste intenties struikelen en ontmoedigd raken en hij ziet ook hoe andere mensen het anders aanpakken en daardoor hun doel bereiken. Het verhaal is geïllustreerd met kleine zwart-wittekeningen. In deel 2 geven de auteurs tips en strategieën die de lezer kan gebruiken om ondanks alle tegenslag vol te houden teneinde een Ja te krijgen. De auteurs hebben dit boek geschreven omdat zij vinden dat we in een wereld vol Nee's leven. Hiermee bedoelen ze dat we overal geconfronteerd worden met nee-schuddende hoofden, afwijzingen en gesloten deuren, op ons werk, bij het solliciteren, bij het zoeken naar een levenspartner en bij het verkopen van een product of idee. Ze stellen dat het een uitdaging is om te blijven zoeken naar Ja's waarvan je weet dat ze ergens moeten zijn. De auteurs zijn beiden consultant, trainer, adviseur in het bedrijfsleven op het gebied van management, teambuilding, organisatieontwikkeling, communicatie en leiderschap.'

NBD|Biblion recensie, Jannetta van der Zee