Het wilde vlees

De tomtomisering van de passionele mens

Auteur:   Joep Schrijvers


Hardcover met stofomslag, 16 x 22 cm, 208 pagina's, zwart-wit, Nederlands/Engels/Frans/Spaans, ISBN: 9789055944835

   20,00
Gratis verzending binnen NL vanaf €19,90. Vandaag voor 16.00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Hoe worden onze hartstochten gemanipuleerd? Waarom is angst de kern van moderne bedrijven? Waarom moet u van iedereen gelukkig worden? Waarom walgen we steeds minder? Bestseller-auteur Joep Schrijvers vertelt het allemaal in dit boek en legt opnieuw huiveringwekkende verbanden die anders onopgemerkt blijven.

De samenleving is een groot logistiek imperium geworden, dat zelfs haar invloed uitoefent op het privé-leven, de dromen en vooral de hartstochten van mensen. Iedereen is gestoord bezig met het rondpompen van geld, goederen, informatie en sperma.

Vele passiestrategieën zijn werkzaam om de emoties van mensen op te poken, te dempen of te kanaliseren. Iedereen staat onder controle en toezicht. De ’tomtomisering’ is definitief doorgedrongen. Mensen moeten nuttig en doelgericht blijven.

De vraag is of dit erg is. Schrijvers meent van wel: ‘We leven onder het juk van een utilitair fundamentalisme met totalitaire trekken. Het spreadsheet is onze sharia.’ Dit boek geeft aan dat ontsnappen mogelijk is en dat de existentiële dimensie van het leven heroverd kan worden. U moet dan wel een principiële geluksweigeraar worden. Het wilde vlees is een boek dat ogen opent die anders gesloten blijven.Reacties

'De auteur, bekend van onder meer een van de best gekochte en uitgeleende boeken "Hoe word ik een rat?" (2002), laat ons op indringende en duidelijke wijze het ontstaan zien van de wijze waarop de mensheid wordt gemanipuleerd. Door bestudering van het menselijke gedrag door meten, vragenlijsten etc. wordt menselijk gedrag voorspelbaar en weet men ook hoe men gevoelens kan kanaliseren, zo nodig kan dempen of juist kan opzwepen. Toeval wordt uitgesloten, het leven wordt getomtomiseerd, met een groot doel: het Nut. Alles Moet Efficient zijn en Nut Afwerpen. De auteur laat zien dat wij in een neologistieke orde leven met fundamentalistische en totalitaire trekjes, waar zelfs ons priveleven deel van uitmaakt. De auteur pleit voor meetvrije zones. Een goed geschreven, luchtig, maar goed doordacht werk over een interessant verschijnsel dat hoe langer hoe meer mensen bezig houdt.'

NBD|Biblion