Het pindakaasboek

Auteurs:   Jennifer Foster  |  Lianne Koster


Preview
Flexicover, 14,5 x 21 cm, 144 pagina's, fullcolour, Nederlands,

€ 16,00
Gratis verzending binnen NL vanaf €19,90. Vandaag voor 16.00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Pindakaas, wie is er niet groot mee geworden? Een boterham met pindakaas kent iedereen en in bijna ieder huis vind je wel een potje. Pindakaas is de Nutella van de Lage Landen, alleen veel gezonder dankzij de onverzadigde vetten. Maar wist je dat je met pindakaas ook heerlijk kunt koken? Wat dacht je van pindakaasijsjes, pindakaaswafels of een pindakaasburger?

Het pindakaasboek tovert met een simpele pot pindakaas fantastische gerechten op tafel. De gerechten zijn niet alleen lekker, maar ook nog eens een lust voor het oog. Laat je inspireren door de creatieve tips en bijzondere suggesties om meer uit een potje pindakaas te halen. Want waarom zou je dit smeerbare goud alleen op je boterham gebruiken? Van dit schitterende boek wordt elke pindakaasfan blij!

Jennifer Foster en Lianne Koster werken samen onder de naam Cookart. Hun passie voor lekker eten en gedrevenheid iets moois te willen creëren is het begin geweest van Cookart. Na hun eerste boek Cookart, De kunst van het eten is Het pindakaasboek een prachtige opvolger.

In dit filmpje van Omroep West laten ‘de pindakaasmeisjes’ zien wat je allemaal kunt met de fijngemalen pinda’s.

Lees hier de bevindingen van Irene van wijtestenhet.nl, die in plaats van met haar gebruikelijke kom havermout de dag begon met de Energiestart uit het boek.

Tags:  koken  pindakaas  recepten 


Reacties

Het pindakaasboek gaat menig hart veroveren!

ElleEten.nl

... het recept voor thaise pindanoodles is er één om meteen honger van te krijgen. Ik zet het op mijn kookboekenplankje.

Katinka Polderman in Volkskrantmagazine Sir Edmund 11 maart 2017

Op een simpele manier creëren Jennifer Foster en Lianne Koster ruim zestig recepten van hoofd- en bijgerechten, drankjes, snacks en snoep in Het pindakaasboek.

AD magazine 11 maart 2017

Deze twee fooddesigners hebben een grappig en smaakvol boekje gemaakt, boordevol recepten met pindakaas.

Ray Simoen in De Limburger/Limburgs Dagblad 24 maart 2017

Met 'Het pindakaasboek' haal je het maximale uit een simpele pot pindakaas. Leuke vondsten waar je niet meteen aan denkt, zoals een PB&J (peanut butter and jelly) cheesecake en een pinda latte, maar ook lekker eenvoudige gerechten met pindakaas als favoriete ingrediënt.

Foodies april 2017

De gerechten in dit boek zijn niet alleen verrukkelijk, maar zien er ook nog eens fantastisch uit. Wat dacht je van smoothies met namen als 'verboden vruchtendrank' en 'choco PB milkshake'?

Simone Braaksma op www.cookloveshare.nl

Het duo Foster en Koster heeft bewezen dat je met pindakaas ijsjes, wafels, burgers, cocktails en nog veel meer verrassende gerechten kunt maken. [...] Deze uitgave is beslist nieuw en verrassend. Je hoeft echt geen grote kok te zijn om met dit boek aan de slag te gaan. De foto's doen hun werk; je wilt gewoon de keuken in! Pindakaas is wel vet, maar vol van goede vetten en daarom gezond om te eten, al is overdaad natuurlijk niet verstandig. En ondanks dat elk recept pindakaas bevat is het een heel gevarieerd receptenboek. Het is aantrekkelijk geprijsd.

Cora van Dijk op boekenmening.nl

Een aanrader voor iedereen die niet zonder pindakaas kan, maar ook verrassend voor iedereen die geen idee heeft wat je met pindakaas nog meer kan dan op je boterham smeren.

Irene Kalsman op wijtestenhet.nl