Het Ja-brein

Moed, nieuwsgierigheid en veerkracht bij je kind stimuleren

Auteurs:   Daniel J. Siegel  |  Tina Payne Bryson


Paperback, 14,5 x 21 cm, circa 208 pagina's, zwart-wit, Nederlands,

Verwacht december 2018
Blijf op de hoogteKinderen kunnen flippen of hun kont tegen de krib gooien bij uitdagingen, onaangename klussen of zaken waar al snel ruzie over is zoals huiswerk maken. Ze reageren dan reactief. Dat noemen Daniel Siegel en Tina Payne Bryson een Nee-brein-reactie. Maar je kunt je kind leren om het leven open en nieuwsgierig tegemoet te treden, ook als het tegenzit. Als je het Ja-brein stimuleert, zijn kinderen nieuwsgieriger, creatiever en minder bang om fouten te maken. Ze handelen vanuit een duidelijk innerlijk kompas, dat ze richting geeft bij hun beslissingen en bij hun relaties met anderen.

In Het Ja-brein geven Siegel & Bryson ouders bruikbare strategieën om negatief gedrag, agressie en angst bij te sturen en om het vermogen van hun kind tot positief gedrag te vergroten. Een onmisbare opvoedgids met inspirerende voorbeelden en speelse illustraties, geschikt voor ouders met kinderen in alle leeftijden.

Daniel J. Siegel is hoogleraar klinische psychiatrie aan de Universiteit van Californië en mededirecteur van het Mindful Awareness Research Center van de UCLA en van het Mindsight Institute.

Tina Payne Bryson is oprichter en directeur van het Center for Connection in Pasadena, Californië. Ze is klinisch maatschappelijk werker en geeft kinder- en jeugdpsychotherapie en opvoedcursussen. Ook verzorgt ze lezingen en workshops voor ouders, docenten en professionals in de zorg.

Eerder verscheen van hen bij Scriptum: Het hele brein, het hele kind. Twaalf revolutionaire strategieën om de ontwikkeling van je kind te stimuleren.

Tags:  opvoeding