Het Ja-brein

Moed, nieuwsgierigheid en veerkracht bij je kind stimuleren

Auteurs:   Daniel J. Siegel  |  Tina Payne Bryson


Preview
Paperback, 14,5 x 21 cm, 200 pagina's, zwart-wit, Nederlands,

 9,99
 20,99
Gratis verzending binnen NL vanaf €19,90. Vandaag voor 16.00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Kinderen kunnen in woede uitbarsten of zich juist terugtrekken bij uitdagingen, onaangename klussen of zaken waar al snel ruzie over is zoals schermtijd, huiswerk, hoe laat naar bed. Ze reageren dan reactief. Dat noemen Daniel Siegel en Tina Payne Bryson een Nee-brein-reactie. Maar je kunt je kind leren om het leven open tegemoet te treden, ook als het tegenzit. Als je het Ja-brein stimuleert, zijn kinderen nieuwsgieriger, creatiever en minder bang om fouten te maken. Ook zijn ze dan flexibeler en veerkrachtiger bij tegenslagen en lastige gevoelens. Ze handelen vanuit een duidelijk innerlijk kompas, dat ze richting geeft bij hun beslissingen en bij hun relaties met anderen.

In Het Ja-brein geven Siegel & Bryson ouders goed toepasbare strategieën om negatief gedrag, agressie en angst bij te sturen, en om het vermogen van hun kind tot positief gedrag te vergroten. Een onmisbare opvoedgids met inspirerende voorbeelden en speelse illustraties, geschikt voor ouders van kinderen van 4 tot 12 jaar.

Daniel J. Siegel is hoogleraar klinische psychiatrie aan de Universiteit van Californië.

Tina Payne Bryson is kinder- en jeugdpsychotherapeute. Ze geeft lezingen en workshops aan ouders, docenten en professionals in de zorg.

Eerder verscheen van hen bij Scriptum: Het hele brein, het hele kind. Twaalf revolutionaire strategieën om de ontwikkeling van je kind te stimuleren.

Tags:  opvoeding 


Reacties

Dit boek, met praktische tips over hoe opvoeders samen met hun kind kunnen werken aan verdere ontwikkeling vanuit een veilige relatie, sluit aan op de Basic Trustmethode. Beschreven wordt hoe de vier beginselen van het ja-brein kunnen worden gestimuleerd. Het gaat hierbij om evenwicht, veerkracht, inzicht en empathie. Bijvoorbeeld hoe je een kind met een mindfulnessoefening kunt leren om de groene zone, waarin het ontspannen en veerkrachtig is en keuzes kan maken, te vergroten. ‘Het Ja-brein’ is een prettig leesbaar, hoopgevend boek met speelse illustraties. Het is bruikbaar voor opvoeders van kinderen tot ongeveer twaalf jaar.

Evelien van den Kerkhof voor Basic Trust Basics

Fijn, nuttig boek.

Psychologie Magazine