De Happy Pear: Recepten voor geluk

Smakelijk en simpel vegan food

Auteurs:   David Flynn  |  Stephen Flynn


Preview
Hardcover, 17 x 23,5 cm, 304 pagina's, fullcolour, Nederlands,

€ 24,99
Gratis verzending binnen NL vanaf €19,90. Vandaag voor 16.00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Dit boek staat vol met vegan food waar je gelukkig van wordt.

  • Lekkere en makkelijke maaltijden die binnen 15 minuten op tafel staan: tikka masala met kikkererwten, Thaise gele curry, romige pasta met champignons, quesadilla’s;
  • Heerlijke het-wachten-waard-diners: kruidige Griekse stoofschotel, stevige Hongaarse goulash, eenpanslasagne, kastanje-cashewwellington;
  • Slimme plantaardige alternatieven voor favoriete gerechten: burgers, hotdogs, nuggets, kebab;
  • En veel onweerstaanbare zoetigheid: bakewell-taart met zomerfruit, chocolate chip cookies, brownietaart, Schwarzwälder kirschtaart.

Naast meer dan 100 recepten bevat het boek ook inspiratie om gelukkiger te worden, van een gezondheidsreboot tot rust brengen in je hoofd.

Al bijna 15 jaar is de boodschap van David en Stephen Flynn van de Happy Pear: eet meer groente! Ze hebben allerlei hypes zien komen en gaan, en weten inmiddels wat werkt – voor henzelf, voor hun gezinnen en voor de duizenden mensen die op de Happy Pear-­manier eten.

Lees hier het interview van de Stichting Gezondheid Nederland met de Happy Pear tijdens hun optreden op de Nationale Gezondheidsbeurs februari 2019.

www.thehappypear.ie

Tags:  veganistisch 


Reacties

De zomer op je bord, dát zijn de recepten van de gebroeders Flynn!

Libelle

Dit is het derde kookboek van de gelukkige broers uit Ierland (thehappypear.ie). Het volgt de huidige trend: volledig plantaardig voedsel waarbij naar alternatieven wordt gezocht voor veel gegeten dierlijke producten zoals kaas, ei en vlees. Dus niet volledig aan een andere manier van eten wennen, maar zelfgemaakte vervangingen bedenken. De recepten vertonen overeenkomsten met die van de Britse kok Gaz Oakly in 'Vegan 100' (2018). Maar dit boek, dat meer gericht is op snel, gemakkelijk en betaalbaar, biedt meer. Er zijn recepten te vinden voor het hele gezin voor verschillende maaltijdmomenten, feel good gerechten die meer tijd vragen, enkele inmaak- en fermenteerrecepten, maar ook tips voor een actieve en ontspannen leefstijl. Verder is een hoofdstuk gewijd aan een tweeweekse gezondheidsreboot: een volledig menu voor twee weken inclusief boodschappenlijst. Bij de recepten is aangegeven of de bereiding te vinden is op het YouTube-kanaal van The Happy Pear. Veel recepten zijn glutenvrij, soms met enige aanpassing. Opnieuw een heel fijn boek met veel productinformatie; aan te raden.

Ieneke Fonck voor NBD-Biblion

De vegan keuken is helemaal hot. En dat is goed nieuws voor iedereen die geen dierlijke producten zoals ei en melk verdraagt. Want de recepten worden beter en beter. Dat bewijst ook dit derde boek van de tweelingbroers Flynn, waarin ze Smakelijk en Simpel combineren tot ruim honderd fijne gerechten waar je blij van wordt. Zelfs de uitvoering van het boek is humeur-bevorderend door de mooie foto’s en de vrolijke kleuren. Voor koken zonder melk en ei is het boek een heerlijke inspiratiebron!

Yvonne van der Brugge in Allergie & voeding maart 2019

Veel mensen denken dat veganistisch eten ontzettend lastig en smakeloos is. Deze mannen laten echter anders zien. Met slimme alternatieven en handige trucs tonen ze dat je heel lekker kunt koken. De meeste ingrediënten zijn in iedere supermarkt verkrijgbaar. Dat maakt het een toegankelijk boek vol smakelijke vegan recepten.

Coolesuggesties.nl

Het boek ziet er prachtig vormgegeven uit en leest heerlijk weg, ik ben dol op kookboeken maar deze steekt er voor mij met kop en schouder bovenuit! Vooral het hoofdstuk 'Ik kan niet geloven dat het geen…' vind ik fantastisch. Ik moest gewoon testen of mijn mannen in huis zouden proeven dat het ‘pulled pork’ sandwich geen vlees maar jackfruit was en nee hoor, ze hapten dit broodje weg zonder commentaar, geweldig. 😊 Uit dit hoofdstuk maar ook uit andere gaan we zeker nog meer recepten testen.

counsellorellen.wordpress.com

Ik vind zero moeilijke ingrediënten in het boek en er wordt duidelijk op gelet dat het gerecht niet te veel tijd mag kosten, maar toch super lekker moet zijn. De recepten in het boek vind ik echt te gek en gemaakt voor iedereen uit de familie.

veggiereporter.com