De FODMAP-vriendelijke keuken

100 makkelijke en lekkere recepten voor een gezonde buik

Auteur:   Emma Hatcher


Hardcover, 19,5 x 25 cm, 240 pagina's, fullcolour, Nederlands,

€ 24,95
Gratis verzending binnen NL en BE vanaf €19,90. Vandaag voor 23.00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Heb je vaak last van een opgezette buik, darmkrampen of andere ongemakken? Heb je het prikkelbaredarmsyndroom (PDS) en denk je dat je niets meer kunt eten zonder buikpijn te krijgen? Dan zou het wel eens kunnen liggen aan de FODMAPs in je voeding. FODMAPs zijn voedingsstoffen (moleculen) die slecht of niet opgenomen worden in de dunne darm en in de dikke darm terechtkomen. Ze zitten in heel veel levensmiddelen die dagelijks worden gegeten. Als je last hebt van PDS of van voedselintoleranties, levert dat veel ongemak op. Een FODMAP-arm dieet kan dan helpen.

Emma Hatcher laat zien hoe makkelijk en lekker deze manier van eten is. Geen ingewikkelde recepten, maar gezonde en heerlijke gerechten die snel op tafel staan, van lekkere ontbijtjes, lunches en diners tot FODMAP-vriendelijke snacks en zoetigheden. Originele gerechten als geroosterdepaprikasoep met basilicum, kip uit de oven met koriander en limoengroenten, gnocchi met boter en salie, cupcakes met passievrucht en kokos en rabarber-polentacake. Ook vind je in dit kookboek handige informatie over het FODMAP-principe en tips & tricks. Emma’s boodschap: je kunt écht lekker eten zonder buikpijn te krijgen!

Emma Hatcher had al zolang als ze zich kon herinneren last van gevoelige darmen. Na jaren van pijnlijke symptomen ontdekte ze het FODMAP-dieet, dat haar leven veranderde. Op haar populaire food & lifestyle blog www.shecanteatwhat.com deelt ze haar verhaal en helpt ze anderen met hetzelfde probleem.

Tags:  voeding