Elke dag meer mindfulness

Auteur:   Rob Brandsma


Hardcover, 25,3 x 23 cm, 160 pagina's, fullcolour, Nederlands, ISBN: 9789055942978

€ 12,99
Gratis verzending binnen NL vanaf €19,90. Vandaag voor 16.00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Mindfulness, of opmerkzaamheid, verschuift de aandacht van je ervaringen naar je relatie met de ervaringen. Het gaat er niet om wat je krijgt, maar hoe je ermee omgaat. Een kleine verschuiving met grote gevolgen. Mindfulness is een oriëntatie op het leven waardoor alles hetzelfde blijft… én alles verandert.

Dit boek nodigt uit tot contemplatief lezen. Het nodigt je uit te onderzoeken wat de tekst met je doet. Je kunt dwalen in dit boek: het boek open slaan en daar beginnen te lezen. Er zijn ook een aantal onzichtbare lijnen door de tekst geweven die je kunt volgen, bijvoorbeeld door voor een rondwandeling langs thema’s als geluk, compassie, stilte of verandering te kiezen. Een aanrader voor iedereen die zich wil verdiepen in mindfulness.

Rob Brandsma is pedagoog, psycholoog en mindfulnesstrainer en verbonden aan het Centrum voor Mindfulness. Hij verzorgt naast cursussen voor particulieren ook een opleiding tot mindfulnesstrainer. Van zijn hand verschenen eerder Elke dag mindfulness, Beter nu, breng mindfulness in je leven, Mindfulkids, Heartfulkids, Mindfulness Basisboek, Mindfulness Praktijkboek en Mindfulness Trainingsboek.

Tags:  mindfulness 


Reacties

'Een mooi uitgevoerd boek over mindfulness, dat uitnodigt tot bezinning. Boven iedere bladzijde staat een quote van bekende en minder bekende mensen, alle opgenomen in een personenregister achterin het boek. De spreuken staan in rode koeienletters boven elke pagina en in eerste instantie lijkt het geheel enigszins pretentieus, maar de begeleidende korte teksten zijn goed geschreven en geven stof tot nadenken. Je kunt bladeren in dit boek, het willekeurig openslaan en een tekst vinden die op dit moment aanspreekt. Bewust leven in het hier-en-nu is de kern van mindfullness. Deze aandachttraining is het makkelijkst te begrijpen vanuit zijn tegendeel: leven op de automatische piloot en bezig zijn met zaken uit het verleden en de toekomst. Het is een manier om balans in het leven te brengen en beter om te gaan met veranderingen. De auteur schreef diverse boeken over dit onderwerp, waaronder ook een kinderboek. Hij is psycholoog, orthopedagoog en als trainer verbonden aan een opleidingscentrum voor bedrijven en particulieren. Tekst in kleine druk in twee kolommen. Geen andere illustraties dan een lichtblauwe vorm die deels door de tekst over twee pagina's is gedrukt. Door de eenvoud en tegelijk diepgang is dit werk geschikt voor zowel beginners als gevorderden.'

NBD Biblion recensie door A.C. Polkerman

'Het is een prachtig geïllustreerd boek met inspirerende teksten. Mindfulness verrijkt mijn leven.'

Lezersreactie