Deel nooit het verschil

Onderhandelen op het scherpst van de snede

Auteurs:   Chris Voss  |  Tahl Raz


Preview
Paperback, 15 x 21,5 cm, 270 pagina's, zwart-wit, Nederlands,

 9,99
 20,99
Gratis verzending binnen NL vanaf €19,90. Vandaag voor 16.00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Het leven bestaat uit onderhandelen: of u nu een auto aanschaft, een loonsverhoging vraagt, een huis koopt, de huur heronderhandelt of overlegt met uw partner of kinderen; zelfs het verloop van uw verdere leven kan afhangen van uw optreden in cruciale gesprekken. Dit boek geeft u de hulpmiddelen die u hiervoor nodig hebt. Deel nooit het verschil  is een onontbeerlijk handboek met onderhandelingsprincipes uit de opmerkelijke carrière van Chris Voss, onderhandelaar in gijzelings- en ontvoeringszaken. Hij benadrukt het belang van emotionele intelligentie, zonder het eindresultaat uit het oog te verliezen. De effectiviteit van deze technieken zijn in het veld getest. Voss laat zien hoe u deze vaardigheden op uw werk en op elk levensgebied kunt gebruiken.

Het boek biedt een spannend kijkje achter de schermen bij de FBI, waarbij de onderhandelingsstrategieën uit de doeken worden gedaan die Voss hanteerde.

Chris Voss, een FBI-veteraan, is een van de meest vooraanstaande beoefenaars en docenten van onderhandelingsvaardigheden. Zijn adviesbureau verzorgt opleidingen en adviseert bedrijven bij complexe onderhandelingen.

 Reacties

De auteur is jarenlang bij de FBI een onderhandelaar bij gijzelingen geweest. Aan de hand van zijn ervaringen in combinatie met toegepassing van gerelateerde theorieën en besprekingen van praktijkgevallen krijgt de lezer een goed beeld van de mogelijkheden om het maximale uit al dan niet zakelijke onderhandelingen te kunnen halen. Welke fundamentele stappen zijn van belang in dat proces? Wat houdt het Ackerman-model precies in? En wanneer maak je gebruik van strategisch toepassing van emotionele instrumenten? Deze en andere vragen komen aan de orde. Naast de vele analyses van daadwerkelijk plaatsgevonden onderhandelingen, uitgevoerd door ex-FBI'er Chris Voss, krijgt de lezer een rondleiding in de wereld van het onderhandelen. Op een toegankelijke wijze geschrevenen en voor iedere onderhandelaar direct toepasbaar in de praktijk.

Drs. Can Kumru voor NBD Biblion

Een parel van een boek! Ademloos heb ik dit boek in één keer uitgelezen. Het is een geweldig boek met een inhoud die ik van te voren niet zo hoog had kunnen inschatten. Een aanrader met 6 sterren! En iedereen moet dit boek gaan lezen!

Lees de gehele recensie van Annemiek Sierhuis op: www.managementboek.nl/boekblog/recensies/7535

Annemiek Sierhuis op Managementboek.nl

Het boek biedt een spannend kijkje achter de schermen bij de FBI. En is een onontbeerlijk handboek met onderhandelingsprincipes uit de opmerkelijke carrière van Chris Voss, onderhandelaar in gijzelings- en ontvoeringszaken bij de FBI.

ZTalks april 2018

Het boek is voor mij een aanrader. De tips zijn voldoende praktisch om ze zelf te leren gebruiken. Meer nog: het biedt je de mogelijkheid te groeien. Door de expliciete verwijzing naar de psychische hulpverlening als bron van de beschreven technieken, kan de lezer zich daarin hetzij via extra literatuur of hetzij via Youtube verder verdiepen.

José Gavilán op uitpers.be, juni 2018

FBI-veteraan in gijzelings- en ontvoeringszaken geeft tips voor onderhandelen. Bijvoorbeeld hoe je een deadline benut, vertrouwen creëert en een strategie kiest die bij je past.

Zorgvisie, juni 2018