De Upcycle

Voorbij duurzaamheid - ontwerpen voor overvloed

Auteurs:   Michael Braungart  |  William McDonough


Paperback, 13 x 21 cm, 287 pagina's, zwart-wit, Nederlands, ISBN: 9789055948215

   20,00
Gratis verzending binnen NL vanaf €19,90. Vandaag voor 16.00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Van William McDonough en Michael Braungart, de auteurs van Cradle to Cradle, misschien wel het meest invloedrijke ecologische manifest van onze tijd, komt een indringende nieuwe oproep om een nieuwe voorstelling te maken van de maatschappij. Een praktisch en uitdagend plan om voorbij duurzaamheid te denken, aan een wereld waarin elke menselijke handeling een positief effect heeft en overvloed creëert.

Duurzaamheid gaat niet over minder dingen slecht doen, maar over méér dingen goed doen. Dit boek toont aan hoe we kunnen bijdragen aan een gezonder en kwalitatief hoogwaardiger leven. Zonder de angst dat we daarmee de planeet te kort doen.

De Upcycle is een boek over creativiteit, over groots denken, zelfs als we klein moeten handelen, en over het aanpakken van problemen met een voorkeur voor actie. Het spoort ons aan om tot oplossingen te komen door nauwkeurige observaties en innovatie, en het bestuderen van de feitelijke omstandigheden en behoeften ter plaatse.

Tags:  duurzaamheid 


Reacties

'De optimist zegt date het glas halfvol is en de pessimist zegt dat het halfleeg is. McDonough en Braungart zeggen dat het altijd helemaal vol zit, met water en lucht, er werken er voortdurend aan om dat volle glas nog groter te maken om het met meer mensen te delen en om de overvloed te vieren van alles waardoor wij in voorspoed kunnen leven.'

Bill Clinton, uit het voorwoord

'Geweldig boek! Een bron van inspiratie voor zowel werk als privé! Het creëren van overvloed, maar dan op een duurzame manier, in plaats van duurzaamheid door versobering. Denken in "meer goed" in plaats van "minder slecht". Een echte aanrader!'

Lezersreactie