De rare reisgids

Nederland in 99 schandalen

Auteurs:   Korné Versluis  |  Willem Koert


Paperback, 14,5 x 21 cm, 208 pagina's, fullcolour, Nederlands,

€ 14,99
Gratis verzending binnen NL en BE vanaf €19,90. Vandaag voor 23.00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Voor een bezoekje aan de Nachtwacht, de Oosterscheldedam of de Keukenhof bent u niet meer te porren. Da’s leuk voor mensen die de gebaande paden willen volgen. Niet voor u. Voor u is er De rare reisgids. Een gids die de andere, verborgen kant van Nederland laat zien – aan de hand van 99 kleine en grote schandalen. De villa waar twee broers een vriend vermoordden, maar het pand later gebruiken als logo voor hun verzekeringsmaatschappij. De UFO-landingsplaats in Houten, die na een paar jaar werd gesloten wegens een te hoge energierekening. De plek waar de broers Philips hun bips afveegden aan legitieme Amerikaanse patenten, en Nederland het elektrische tijdperk in loodsten.

Ook als u deze en 96 andere ongemakkelijke plekjes niet zelf wilt gaan bezoeken, is De rare reisgids de moeite van het lezen meer dan waard. Dit boek geeft u onverwachte inkijkjes in de Nederlandse geschiedenis. Wist u dat we de Amsterdamse grachtengordel danken aan graaiende Gouden Eeuwers? En dat de Utrechtse Dom is gebouwd met geld dat bisschoppen uit de zak van arme zondaren klopten in ruil voor een voorrangsbehandeling aan de hemelpoort? Het staat allemaal in De rare reisgids.

Een lekker bladerboekje voor zowel leunstoelreizigers als echte buitenmensen.

Zaterdag 30 september was auteur Willem Koert te gast in het programma Spijkers met Koppen op NPO radio 2. Beluister hier het fragment. Ook was hij niet te beroerd om in het holst van de nacht naar Hilversum af te reizen voor een bijdrage aan het NPO radio 1 programma Nachtkijkers, hier te beluisteren.

Tags:  corruptie  geschiedenis  reizen 


Reacties

Wetenschapsjournalisten Willem Koert en Korné Versluis presenteren met hun Rare Reisgids een smakelijk geschreven, leuk boekje waarin vooral de ongebaande paden naar de dark side van ‘toeristisch’ Nederland te vinden zijn.

Dagblad De Limburger, 28-10-2017

...prima materiaal om een vakantie of regenachtige zaterdag stuk te slaan. In hapklare brokjes worden de verrassende bestemmingen onder de loep genomen. Verwacht geen serieuze promotie van 'het andere Nederland'. De stijl varieert van licht ironisch naar ronduit kritisch, doch immer met een vrolijke ondertoon.

De Boekenkrant, november 2017

... een kostelijke verzameling van bekende en minder bekende plaatsen met een opmerkelijk verhaal.

AD magazine 4-11-2017

Met 'De rare reisgids' in de hand ontdek je een heel andere kant van Nederland.

De Telegraaf 18-11-2017

Bijna elke opgenomen locatie met bijbehorend verhaal is het lezen waard. Soms roep het een oh ja reactie op en soms zal het volkomen nieuw zijn. Maar vrijwel altijd is het een leuk stukje vaderlandse geschiedenis. De rare reisgids - Nederland in 99 schandalen is gewaardeerd met ★★★★ (uitstekend).

allesoverboekenenschrijvers.nl 18-11-2017