De nieuwe megatrends

Helder vooruitzien


Paperback, 16 x 24 cm, 300 pagina's, zwart-wit, Nederlands,

€ 24,50
Gratis verzending binnen NL vanaf €19,90. Vandaag voor 16.00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Je kunt dit boek zien als een gids voor tijdreizigers. Het neemt u mee terug naar de millenniumwisseling, en geeft een overzicht van de kantelpunten in de periode van ontwrichting die daarop volgde, alvorens vooruit te spoelen naar twee decennia na de ‘Great Reset’ van vandaag. Met deze tijdspanne als piketpaaltjes onderzoekt Marianne Salzman hoe mondiale aangelegenheden, technologische innovatie, sociale bewegingen en een pandemie hebben samengewerkt om trends te creëren die onze identiteiten verschuiven, onze collectieve toekomst vormgeven en ons verleden herschikken.

In dit boek stipt de auteur twee belangrijke factoren aan die onze wereld in de komende twee decennia vorm zullen geven. Technologie: een zegen en een vloek. Klimaatverandering: een zo beladen kwestie dat paniek en activisme even passende reacties zijn. Voeg daar een derde megafactor aan toe: de langetermijneffecten van de covid-19 pandemie – niet zozeer de gevolgen voor de gezondheid als wel de verschuiving in de manier waarop we werken, leren en leven. En hoe we onze levens prioriteren.

Marian Salzman geeft de context van de krachten die onze samenleving sinds 2000 heeft gevormd, en introduceert tien megatrends die onze koers voor de komende twee decennia en daarna zullen bepalen, samen met tientallen microtrends.

Marian Salzman werkt al meer dan drie decennia op het snijvlak van reclame, public relations en technologie. Haar jaarlijkse trendprognoses trekken wereldwijde aandacht.Reacties

Een boek met voorspellingen over de trends van de toekomst. Geïnspireerd door John Naisbitts klassieke boek 'Megatrends' uit 1982, gebruikt Salzman haar patroonherkenningstechnieken om de krachten te identificeren die op het punt staan om de komende twee decennia vorm te geven. Salzman navigeert tussen tijdvakken en legt verbinding tussen het bedrijfsleven, de maatschappij, het consumentisme, familie en entertainment. Het volgende tijdperk zal vooral gekenmerkt worden door een meedogenloos tempo en door technologie gedreven onzekerheid. Speculatief en onderhoudend geschreven.

NBD Biblion