The Cycling Paradise

The Netherlands

Auteurs:   Peter de Lange  |  Robert van Weperen


Preview
Paperback, 17 x 23 cm, 160 pagina's, fullcolour, Engels,

€ 17,50
Gratis verzending binnen NL vanaf €19,90. Vandaag voor 16.00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Buitenlanders staan er vaak versteld van hoe gemakkelijk Nederlanders zich op hun fiets door het drukke verkeer bewegen. Geroutineerd en onbevreesd laveert de fietser van de ene weghelft naar de andere, met onnavolgbare stuurmanskunst auto’s, brommers en mede-fietsers ontwijkend. Fietsen is in dit land verheven tot acrobatiek van het hoogste niveau.

Fietsen wordt, zoals de lokale uitdrukking luidt, de Nederlander, of zijn wieg nu in een paleis staat of in een rijtjeshuis, met de paplepel ingegoten. Dat begint al in het kinderzitje en later zelfstandig naar school. Het is een beslissend moment in het leven en vaak het begin van een levenslange romance tussen mens en fiets.

In sommige culturen wordt de fiets als a poor man’s vehicle beschouwd. Zo niet in Nederland, waar alle rangen en standen er geestdriftig gebruik van maken. De cijfers spreken voor zich.

Tegenover ruim 17 miljoen Nederlanders staan 23 miljoen fietsen. Op die indrukwekkende vloot tweewielers wordt jaarlijks 15 miljard kilometer afgelegd op 37.000 km fietspad. Het grote voordeel van de fiets is dat hij altijd en overal bruikbaar is. In de stad voor de dagelijkse boodschappen of het woon-werkverkeer, in de weekends voor gezellige uitstapjes naar het bos, de duinen of de hei.

Cycling Paradise zit vol fietsavontuur, daarom ook: socializen in fietscafés, tien heerlijke fietstochten die je gedaan moet hebben en goedkoop en vooral gezellig overnachten tijdens je tour via vriendenopdefiets.nl.

Auteur Peter de Lange werkte ooit bij meerdere landelijke dagbladen, maar vult zijn tijd nu vooral op met fietsen en het liefst in zijn geliefde Frankrijk of door Nederland met Vrienden op de Fiets. Net zo verslaafd is Robert van Weperen van Fietserette.nl. Speciaal voor dit boek schreef hij tien prachtige routes.

Tags:  fietsen 


Reacties

This book is an esssential guide to discovering the country beyond the well-known paths and becomming part of the cycling community.

Giulia Quaresima