Creatieregie

Visie en verbinding bij verandering

Auteur:   Robert Coppenhagen


Hardcover, 17 x 24 cm, 240 pagina's, zwart-wit, Nederlands, ISBN: 9789055942718

   32,50
Gratis verzending binnen NL vanaf €19,90. Vandaag voor 16.00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Creatieregie stelt visieontwikkeling en het menselijke creërend vermogen centraal in het veranderingsproces. Met in de hoofdrollen de twee-eenheid Visie en Verbinding als metaforen voor het hoofd in de wolken en voeten aan de grond. Visie als ideaalbeeld en bron van energie en Verbinding als koppeling naar de menselijke praktijk van alledag. De lezer wordt meegenomen in de keuken van de organisatieadviseur en krijgt zo inzicht in de dynamiek van veranderingsprocessen.

De acteur, koopman, filosoof en organisatieadviseur Robert Coppenhagen (partner bij Kern Konsult) beschrijft in dit zeer persoonlijke boek zijn ontdekkingen in het organisatieadviesvak. Aan de hand van talrijke praktijkvoorbeelden opgedaan bij het begeleiden van organisaties neemt hij de lezer mee bij de totstandkoming van de Vier Dimensies van Creatiedynamiek, het 4D-denkraam en de Creatielemniscaat. Deze en andere modellen en inzichten hebben zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een eenvoudige, praktische en vooral inspirerende methodiek om veranderingsprocessen in te richten en te begeleiden, van visieontwikkeling tot en met implementatie. Het boek bevat een handzame set aan gereedschappen die inmiddels door velen wordt gebruikt bij het begeleiden en inrichten van veranderingsprocessen. De gereedschappen sluiten nauw aan bij de bekende projectmanagementstandaard Projectmatig Creëren.

Creatieregie geeft antwoord op de volgende vragen:

– Hoe gaan zoveel mogelijk medewerkers het zinvol vinden om hun creërend vermogen in te zetten ten behoeve van hun organisatie?

– Hoe gaan zoveel mogelijk mensen verantwoordelijkheid nemen voor een veranderingsproces?

– Hoe krijgen mensen het gevoel dat ze serieus genomen worden tijdens een veranderingsproces?

– Hoe wordt de visie van enkelen een visie van velen?

Tags:  verandermanagement