Bankiers zweren bij geld

Achtergrond, betekenis en toekomst van de bankierseed

Auteur:   Hans Ludo van Mierlo


Hardcover, 13,5 x 19 cm, 168 pagina's, zwart-wit, Nederlands/Engels/Frans/Spaans, ISBN: 9789055947621

Dit boek is op dit moment niet verkrijgbaar
Blijf op de hoogteAlle bankiers in Nederland tekenden onlangs hun nieuwe beroepseed. Het doel daarvan: het terugwinnen van het geschonden vertrouwen. Maar waarom is de beroepseed voor bankiers dan het best bewaarde bankgeheim van 2010? Is er echt sprake van een cultuurverandering in de bankwereld? Of was de bankierseed slechts een zoenoffer aan de inmiddels verdwenen minister Bos, die de banken gered heeft? Wat stelt de beroepseed voor bankiers eigenlijk voor? Aan wie is hij gericht? Wie ziet toe op de naleving?

Oud-bankman en publicist Hans Ludo van Mierlo beschrijft op heldere en onderhoudende wijze wat de bankiersverklaring is, wat ze niet is en wat ze nog kan gaan betekenen. Hij weet zijn publiek te prikkelen én te overtuigen.

Van Hans Ludo van Mierlo verscheen eerder Gepast en ongepast geld: zoektocht naar het geweten van banken en andere financiële dienstverleners, genomineerd voor de onderscheiding Managementboek van het Jaar 2009.

(Met een bijdrage van mr. Teun van Hellenberg Hubar)Reacties

'Hans Ludo van Mierlo houdt de bancaire wereld een kritische spiegel voor en geeft met zijn boek een prikkelende aanzet voor een even belangrijke als boeiende discussie.'

Wouter Bos, partner KPMG en oud-Minister van Financiën

'Dit boek vraagt terecht aandacht voor het maatschappelijk belang van verantwoord en deskundig bankieren.'

Alexander Pechtold, politicus

'Dit boek doet een appèl op bankiers dat niet genegeerd mag worden.'

Herman Wijffels, oud-bankier