ADHD, hoe haal je het uit je hoofd?

Auteur:   Cathelijne Wildervanck


Preview
Paperback, 14,5 x 21 cm, 187 pagina's, zwart-wit, Nederlands,

 9,99
 20,00
Gratis verzending binnen NL vanaf €19,90. Vandaag voor 16.00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Veel mensen denken bij ADHD aan stuiterende kinderen. Maar er zijn ook veel volwassenen die de diagnose ADHD krijgen. Soms geeft de diagnose opluchting, maar vaak ook staat je wereld op zijn kop. Je hoort wat je allemaal niet kunt en dat je veel rust en structuur nodig zult hebben. Dit boek gaat uit van een andere gedachte, namelijk dat je met ADHD niet voor de rest van je leven veroordeeld bent tot medicatie en wekelijkse coaching.

Het biedt een verkenning van wat er mogelijk is wanneer je anders naar ADHD kijkt. Rust en structuur van buitenaf bieden lang niet altijd de oplossing. Belangrijker is hoe je de drukte in je hoofd eruit haalt en er andere, functionele en mooie dingen in stopt. Op heldere wijze laat Cathelijne Wildervanck zien hoe je dit doet door je eigen mentale processen te beïnvloeden. Dit praktische boek, met veel oefeningen, is een aanrader voor volwassenen met ADHD of ADD, familie en vrienden om hen heen, psychiaters, psychologen en andere begeleiders.

Cathelijne Wildervanck was schrijver en coach. Ze werkte als zodanig bij trainingsinstituut De eerste verdieping en was ook directeur van ADHD-centrum Nederland.

www.adhd-nederland.nl

 

Tags:  adhd 


Reacties

Cathelijne Wildervanck, oprichtster en directrice van het ADHD-centrum Nederland, overstijgt vele
publicaties over ADHD door, gebaseerd op een jarenlange praktijkervaring, talrijke simplificaties te
weerleggen, onder meer het onderscheid tussen gevolgschades en de essentie van ADHD en de gangbare
behandelingsvormen. Zij wil zich richten op mentale processen als achtergrond. Haar inzichten zijn onder
andere gebaseerd op neurolinguïstisch programmeren (NLP): een andere manier om naar zichzelf te kijken,
een andere betekenisverlening aan de wereld en regie over het eigen leven te nemen. Het gaat om een
noodzakelijke mindset-verandering, eigen mentale processen beïnvloeden, zich niet zo maar neerleggen bij
dit stigma, zich gaan gedragen naar eigen wil en kunde. Deze helder geschreven, verfrissende,
toegankelijke, praktische, zeer informatieve publicatie is een eyeopener van betekenis voor mensen met
ADHD en voor therapeuten. Geen register, illustraties of een literatuurlijst. Wel praktijkvoorbeelden,
oefeningen en schema's. Zeer aanbevolen vanwege een nieuwe visie op en behandeling van ADHD. Deze
nieuwe uitgave is herzien en geactualiseerd.

drs. Ben Daeter voor NBD Biblion

Cathelijne is een spot-on coach met een verfrissende visie op ADHD. Ze wist me echt te raken!

Dennis Weening (tv-presentator)

Met een heldere schrijfstijl en veel voorbeelden leert Cathelijne Wildervanck de lezers dat oorzaak en diagnose minder belangrijk zijn dan het resultaat. En dat begrijpen minder belangrijk is dan zelf voelen en integreren. Voor ouders die zelf ADD/ADHD hebben, kan het leerproces dat wordt aangeboden een positief effect hebben op de kinderen. Voor jeugdartsen is het zeker een waardevolle aanvulling op de kennis over ADD/ADHD, omdat dit een alternatief biedt aan ouders die graag zonder medicatie willen proberen hun kind te begeleiden.

JA!, magazine van en voor Jeugdartsen Nederland

‘Unieke methode die echt grip geeft op ADHD. Ik ben als ervaringsdeskundige erg bekend met allerhande vormen van ADHD. Al meer dan 14 jaar op zoek naar informatie. Maar dit boek geeft zoveel informatie over de werking van de hersenen en hoe je dit positief kunt beïnvloeden. Duidelijk geschreven. Een aanrader voor iedereen die met ADHD te maken heeft, zowel privé als beroepsmatig. ADHD zit echt in je hoofd. En dit boek geeft de gebruiksaanwijzing om de negatieve gevolgen van ADHD uit je hoofd te halen.’

lezerreactie

‘Wat een verhelderend boek! Niet de ADD of ADHD veroorzaakt de problemen, maar het aanpasgedrag. Feest van herkenning. Leest als een trein!’

lezerreactie

Verfrissende visie. De vele voorbeelden maken het heel toegankelijk en herkenbaar. Een aanrader voor beginners én veteranen die ruimere mogelijkheden willen ontwikkelen met ADHD.

Marion van Dam, arts en gecertificeerd ADHD-coach

Dit boek verdient een ereplaats in de boekenkast van iedere serieuze GGZ-hulpverlener: psychiaters, psychologen, SPV-ers en maatschappelijk werkers. Want met deze oplossingsgerichte behandelmethode bestrijd je veel effectiever al die lange wachtlijsten.

Frederik Westerouen van Meeteren, psychiater