ADHD, hoe haal je het uit je hoofd?

Auteur:   Cathelijne Wildervanck


Preview
Paperback, 14,5 x 21 cm, 187 pagina's, zwart-wit, Nederlands,

 9,99
 20,00
Gratis verzending binnen NL vanaf €19,90. Vandaag voor 16.00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Veel mensen denken bij ADHD aan stuiterende kinderen. Maar er zijn ook veel volwassenen die de diagnose ADHD krijgen. Soms geeft de diagnose opluchting, maar vaak ook staat je wereld op zijn kop. Je hoort wat je allemaal niet kunt en dat je veel rust en structuur nodig zult hebben. Dit boek gaat uit van een andere gedachte, namelijk dat je met ADHD niet voor de rest van je leven veroordeeld bent tot medicatie en wekelijkse coaching.

Het biedt een verkenning van wat er mogelijk is wanneer je anders naar ADHD kijkt. Rust en structuur van buitenaf bieden lang niet altijd de oplossing. Belangrijker is hoe je de drukte in je hoofd eruit haalt en er andere, functionele en mooie dingen in stopt. Op heldere wijze laat Cathelijne Wildervanck zien hoe je dit doet door je eigen mentale processen te beïnvloeden. Dit praktische boek, met veel oefeningen, is een aanrader voor volwassenen met ADHD of ADD, familie en vrienden om hen heen, psychiaters, psychologen en andere begeleiders.

Cathelijne Wildervanck is schrijver en coach. Ze werkt als zodanig bij trainingsinstituut De eerste verdieping en is ook directeur van ADHD-centrum Nederland.

www.adhd-nederland.nl

 

Tags:  adhd 


Reacties

Cathelijne is een spot-on coach met een verfrissende visie op ADHD. Ze wist me echt te raken!

Dennis Weening (tv-presentator)

‘Unieke methode die echt grip geeft op ADHD. Ik ben als ervaringsdeskundige erg bekend met allerhande vormen van ADHD. Al meer dan 14 jaar op zoek naar informatie. Maar dit boek geeft zoveel informatie over de werking van de hersenen en hoe je dit positief kunt beïnvloeden. Duidelijk geschreven. Een aanrader voor iedereen die met ADHD te maken heeft, zowel privé als beroepsmatig. ADHD zit echt in je hoofd. En dit boek geeft de gebruiksaanwijzing om de negatieve gevolgen van ADHD uit je hoofd te halen.’

lezerreactie

‘Wat een verhelderend boek! Niet de ADD of ADHD veroorzaakt de problemen, maar het aanpasgedrag. Feest van herkenning. Leest als een trein!’

lezerreactie