De wet van de stilte

Reis door Colombia

Auteur:   Karin Anema


Preview
Paperback, 14,5 x 21 cm, 294 pagina's, zwart-wit met fullcolour fotokatern, Nederlands,

€ 23,50
Gratis verzending binnen NL vanaf €19,90. Vandaag voor 16.00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Schrijfster Karin Anema reist door Colombia, waar de wapens na het Vredesakkoord in 2016 lijken te zwijgen. Ze gaat op zoektocht naar de verhalen achter de plekken waarheen ze reist – zowel toeristische trekpleisters als plaatsen die daar ver van af liggen. Zij legt bloot hoe mensen de generatieslange burgeroorlog beleefden, in hun huizen, in de straat, en waarover ze gingen zwijgen.
De wet van de stilte gaat over hoe families uit elkaar zijn gevallen en hoe de bewoners zich voelen tegen de achtergrond van de toeristische hotspots die zich ontwikkelen. Het houdt toeristen een spiegel voor.
Met een open blik, echt contact en een scherpe pen verwijdert Anema het laklaagje en laat daarmee de mensen zien.

Karin Anema (1955) is schrijfster en journaliste. Met groot inlevingsvermogen en oog voor sprekende details verdiept zij zich vooral in gesloten culturen. Van haar verschenen eerder onder meer De groeten aan de koninginMexicaanse sneeuw en De laatste grens, dat genomineerd werd voor de Bob den Uylprijs. Vandaag koop ik alle kleuren – het levensverhaal van een man en zijn psychoses, is in het Duits vertaald en wordt verfilmd. Haar boek Boegwater – Leven op de binnenvaart werd eveneens genomineerd voor de Bob den Uylprijs.

Bekijk hier de trailer en beluister hier de podcast trailer. Karin Anema geeft ook audiovisuele lezingen: www.karinanema.com