Trends 2019

Levenshygiëne, parallelle economie en post-truth maatschappij in het jaar van het zwijn

Auteur:   Adjiedj Bakas


Hardcover, 17,7 x 12,6 cm, 234 pagina's pagina's, fullcolour, Nederlands,

€ 9,99
Gratis verzending binnen NL vanaf €19,90. Vandaag voor 16.00 uur besteld, volgende werkdag in huis

2019 is volgens de Chinezen het Jaar van het Zwijn. De guitige Miss Piggy komt dus in allerlei vormen ons leven opvrolijken, heur krulstaartje fier overeind. Zo’n jaar staat voor noeste vlijt, gulheid, doelgerichtheid, kalmte, hyperhumanisme en verantwoordelijkheidsgevoel. In 2019 bloeit de natuur weer op, dankzij de mens, die kiest voor meer levenshygiëne: het ‘bosbad’ wordt dus hip nu we stilte gaan herwaarderen. In de post truth maatschappij is connectiviteit de nieuwe religie en offline leven is nieuwe luxe. We zingen vaker, alleen of samen, en versterken ons immuunsysteem door regelmatig te vasten. Underground media en het dark web krijgen meer statuur.

Italië domineert het euronieuws, het Trumpisme wordt salonfähig, het gevaar van het Erdoganisme wordt duidelijker en geforceerde diversiteit leidt tot nieuwe apartheid en deug-doem in dit Tijdperk van Kali. In narcostaat Nederland raken onder-en bovenwereld meer met elkaar vervlochten. Er komt concurrentie voor champagne, we drinken een borrelglaasje azijn en een flesje probiotica, we worden ons bewust van ons reptielenbrein en van de vrijheidsillusie in het digitale tijdperk. Het slachtofferfeminisme en de giftige identiteitspolitiek, die ik- en slachtofferdenken promoot, boeten in aan macht. Overtoerisme wordt overal in Europa teruggedrongen.

Adjiedj Bakas, visionair des vaderlands (Telegraaf) en vooruitblikkoning (de Volkskrant), verkocht meer dan 1 miljoen boeken.

Bekijk hier de promovideo.