The Enneagram at Work

Towards personal mastery and social intelligence

Auteur:   Hannah Nathans


Paperback, 15 x 23,5 cm, 304 pagina's, zwart-wit, Engels, ISBN: 9781904879015

   29,50
Gratis verzending binnen NL vanaf €19,90. Vandaag voor 16.00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Het enneagram is een eeuwenoud systeem van 9 persoonlijkheidstypen dat tot de archetypische kennis van de mensheid behoort. Inzicht in ons eigen enneagramtype helpt zelfmanagement te verbeteren en een hogere graad van persoonlijk meesterschap te bereiken. Inzicht in ons eigen enneagramtype en dat van anderen helpt ons de effectiviteit van onze samenwerking met teamleden, medewerkers, collega’s of klanten te vergroten.

Doordat wij een beter inzicht krijgen in wat mensen drijft neemt onze sociale intelligentie toe. Daardoor zijn we beter in staat te begrijpen hoe anderen een situatie interpreteren, kunnen we rekening houden met hun gevoeligheden en slagen we er in het beste in mensen naar boven halen. Als professionals kunnen wij met kennis van het enneagram nauwkeuriger en effectiever interveniëren.

Het onderscheidende van dit boek is dat niet wordt uitgegaan van de stereotype beelden die soms over de typen bestaan. Uitgangspunt blijft dat ieder individu een individu is. Ieder enneagramtype kent een groot aantal variaties. De typen zijn niet statisch, ieder type kent een karakteristiek ontwikkelingspatroon. In dit boek worden interventies, oefeningen, oefenthema’s en ontwikkelingswegen voor de verschillende typen aangereikt op drie niveaus van leren. In essentie is het enneagram een transformatiemodel.

Tags:  enneagram