Stressproof

Beter bestand tegen stress door meer veerkracht

Auteur:   Mithu Storoni


Preview
Paperback, 14,5 x 21 cm, 260 pagina's, zwart-wit, Nederlands,

 9,99
 20,99
Gratis verzending binnen NL vanaf €19,90. Vandaag voor 16.00 uur besteld, volgende werkdag in huis

  • Wat is de beste tijd om te sporten, en kun je ook te veel sporten?
  • Welke voedingsmiddelen hebben een positief effect op het brein, en welke niet?
  • Hoe kun je muziek, beweging en motivatie inzetten om je brein een boost te geven en veerkrachtig te blijven bij tegenslag?

Korte stressmomenten zijn onvermijdelijk in het moderne leven. Maar als de stress zich opstapelt en te veel wordt, kan dat leiden tot angsten, depressies, ontstekingen en andere chronische gezondheidsproblemen. Dit praktische boek helpt je de effecten van stress te bestrijden en je natuurlijke verdediging ertegen te versterken. Elk hoofdstuk behandelt een vaak voorkomende stressfactor – van ontstekingen, een ontregelde lichaamsklok, hoge cortisolniveaus tot emotionele triggers – en geeft simpele strategieën om schadelijke effecten tegen te gaan.

Door de wetenschappelijk onderbouwde adviezen ontdek je hoe je beter kunt omgaan met drukte en stress, zodat je je aandacht kunt richten op de echt belangrijke dingen in het leven. Als je beter bestand tegen stress bent, blijft je geest scherp en je lijf veerkrachtig – ongeacht wat het leven je brengt.

Mithu Storoni studeerde af als arts aan de Universiteit van Cambridge, met een specialisatie in de oftalmologie. Ze verrichtte onderzoek in de neuro-oftalmologie en de neurowetenschap van de waarneming in Cambridge, in London en aan Harvard Medical School. Ze spreekt verschillende talen en geeft les in hot yoga.

www.mithustoroni.com

Tags:  burn-out  stress 


Reacties

‘Stressproof is een zeer goed onderbouwd boek en staat vol met strategieën om chronische stress te voorkomen. Het geeft doortastende adviezen die simpel zijn om uit te voeren en die geweldig veel doen voor je mentale en fysieke welzijn.’ 

Dan Buettner, schrijver van De Blue Zones-methode

Tijdens stresssituaties reageren we automatisch met het autonome zenuwstelsel van ons brein. Die voorgeprogrammeerde stressreacties kunnen we beïnvloeden of aanpassen met hogere systemen in ons brein. Denk daarbij aan de ice-man, aldus de auteur (arts). Dit zelfhulpboek gaat over het bewust aanpassen van deze stressreacties. De achterliggende theorieën en adviezen worden behandeld in een negental hoofdstukken: twee kanten van je brein, verbeteren van de emotieregulering; cortisol onder controle krijgen; het rationele brein; de biologische klok afstellen; de ontsteking uitdoven; reguleren van insulineresistentie; beheersen van motivatie; en overtuigingen en doelen op elkaar afstemmen. Doel is om je gedrag te veranderen en jezelf beter bestand te maken tegen stress, zodat je veerkrachtiger herstelt na stress. Door het combineren van neurologische en emotionele stressreacties geeft de auteur een andere kijk op stress en uiteenlopende leefadviezen; over voeding, lichamelijke fitheid, een andere manier van denken, optimistisch zijn, zelfkennis, actief reageren en het kiezen van een sociaal netwerk. Met eindnoten en een register.

Drs. J.J.M. van der Heijden voor NBD Biblion

'Stressproof' is de ultieme gebruikershandleiding voor lichaam, geest en welzijn. De praktische tips in dit boek helpen de effecten van stress te bestrijden en de natuurlijke afweermechanismen te versterken zodat de geest scherp blijft en het lichaam veerkrachtig.'

Mariska Brook op Marvelousz.com

Na het lezen van de eerste hoofdstukken bekroop me het gevoel dat de titel de lading van dit interessante boek ernstig te kort doet. Stress en de manier om dit te verminderen vormen weliswaar de rode draad door het hele boek, maar er ligt een heel zwaar accent op de wijze waarop ons brein functioneert en hoe je het emotionele deel van het brein met gerichte oefeningen beter onder controle houdt. Een sterke kant van het boek is dat alle oefeningen uitgebreid zijn onderbouwd met honderden resultaten uit wetenschappelijk onderzoek, waarvan een overzicht aan het eind van het boek is toegevoegd.

Dr. Richard ten Hoedt op all2tell.nl