Starten en stoppen met werken

Tips en verhalen van millennials en babyboomers

Auteur:   Hansje van Etten


Preview
Paperback, 14,5 x 21 cm, 232 pagina's, zwart-wit, Nederlands,

 9,99
 20,99
Gratis verzending binnen NL vanaf €19,90. Vandaag voor 16.00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Als je jong bent, kun je honderdduizend verschillende wegen inslaan op het gebied van studie en werk. Maar welke kies je? En hoe weet je of je wel de juiste keuze maakt? Eenmaal aan het werk krijg je met andere dilemma’s te maken. Heb je wel plezier in wat je doet? Is het niet beter om te verkassen? Weer een paar jaar later vraag je je af of je niet te oud bent om nog elders te solliciteren. Maar wat ga je dan doen? Een eigen bedrijf beginnen? Een nieuwe opleiding? Voor je het weet zit je een paar jaar voor je pensioen. Je voelt de druk toenemen om ruimte te maken voor een nieuwe generatie. Stop je eerder met werken of blijf je stug doorgaan?

Hansje van Etten vroeg millennials en babyboomers naar hun ervaringen. Ze komen uit het hele land en oefenen allemaal een ander beroep uit. Beide generaties staan voor een nieuwe levensfase. De millennials beginnen met werken, de babyboomers nemen er afscheid van. Ze geven tips hoe je de arbeidsmarkt kunt veroveren en overleven. Vooruitblikkend en terugkijkend vertellen ze over hun dromen, drijfveren en teleurstellingen en over nieuwe rondes, nieuwe kansen. Hun tips en verhalen zetten je aan om je toekomst met andere ogen te bezien.

Hansje van Etten werkte jarenlang bij de VPRO-televisie als programmamaker en eindredacteur. Ze maakte onder meer programma’s over wetenschap en gedrag. Ook was ze eindredacteur van het documentairekanaal Holland Doc/NPO Doc. Voor studenten van de kunstacademie in Utrecht stelde ze gastlessen samen over het belang van experimenteren.

Bekijk hier het filmpje van de boekpresentatie op 14 juni.

 

Tags:  arbeidsmarkt  loopbaan 


Reacties

De auteur maakte onder meer programma's voor de VPRO-televisie over wetenschap en gedrag. Ze neemt de lezer in haar boek mee in de wereld van de millennials en babyboomers. Aan de hand van interviews met uiteenlopende generaties mensen, krijgt de lezer een fascinerend beeld van de verschillende levenswegen die deze mensen bewandelen. Door te kijken naar hun beweegredenen en het hoe en waarom van de keuzes die ze in hun leven hebben gemaakt, kan de lezer inspiratie opdoen om vanuit een andere invalshoek naar het eigen leven te kijken en daar lering uit te trekken. Hoe kun je uitstelgedrag vermijden en eerder achter je keuze blijven staan? Hoe kun je voorbereid je leven daadwerkelijk omgooien zonder al te grote risico's te nemen? En hoe kun je op een verantwoorde manier je dromen nastreven? Deze en andere levensvragen komen aan bod. Het is een handreiking aan alle mensen in Nederland die wat van hun leven
proberen te maken. Met een overzicht van geïnterviewden en eindnoten.

Drs. Can Kumru voor NBD Biblion

Hansje van Etten biedt lezers van haar boek ’Starten en stoppen met werken’ een mooi uitgewerkte kans om met andere ogen naar hun eigen situatie te kijken. Zij praatte openhartig met millennials en babyboomers over dromen, drijfveren, successen en teleurstellingen. De inspiratie die zij aan alle gesprekken ontleende, brengt ze over met haar geslaagde boek.

Dagbladen Holland Media Combinatie, 22 juni 2019