Starten en stoppen met werken

Tips en verhalen van millennials en babyboomers

Auteur:   Hansje van Etten


Paperback, 14,5 x 21 cm, circa 192 pagina's, zwart-wit, Nederlands,

Verwacht juni 2019
Blijf op de hoogteAls je jong bent, kun je honderdduizend verschillende wegen inslaan op het gebied van studie en werk. Maar welke kies je? En hoe weet je of je wel de juiste keuze maakt? Wat ouder geworden krijg je met andere dilemma’s te maken. Ben je nog wel met plezier aan het werk? Wordt het niet eens tijd om te verkassen? Langzaam maar zeker vraag je je af of je niet te oud bent om nog elders te solliciteren. Maar wat ga je dan doen? Een eigen bedrijf beginnen? Voor je het weet zit je een paar jaar voor je pensioen. Je voelt de druk toenemen om ruimte te maken voor een nieuwe generatie. Stop je eerder met werken of ga je tot in lengte van dagen door?

Hansje van Etten vroeg millennials en babyboomers naar hun ervaringen. Ze komen uit het hele land en oefenen allemaal een ander beroep uit. Beide generaties staan voor een nieuwe levensfase. De millennials beginnen met werken, de babyboomers nemen er afscheid van. Ze geven tips hoe je de arbeidsmarkt kunt veroveren en overleven. Vooruitblikkend en terugkijkend vertellen ze over hun dromen, drijfveren en teleurstellingen en over nieuwe rondes, nieuwe kansen. Hun tips en verhalen zetten je aan om je toekomst met andere ogen te bezien.

Hansje van Etten werkte jarenlang bij de VPRO-televisie als programmamaker en eindredacteur. Ze maakte onder meer programma’s over wetenschap en gedrag. Ook was ze eindredacteur van het documentairekanaal Holland Doc/NPO Doc. Onder de titel ‘Meesterlijke vergissingen’ stelde ze gastlessen samen voor de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht over het belang van experimenteren en uitproberen.

Tags:  arbeidsmarkt  loopbaan