Schaduwfamilie

De zoektocht van donorkinderen

Auteurs:   Linda Sprado  |  Vera de Lange


Preview
Paperback, , 176 pagina's, fullcolour, Nederlands,

€ 22,50
Gratis verzending binnen NL vanaf €19,90. Vandaag voor 16.00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Op donorconceptie rust een taboe. Daardoor komen donorkinderen er vaak pas laat achter hoe ze zijn verwekt. Na deze onthutsende ontdekking gaan veel van hen op zoek naar hun biologische vader.

Zij missen hun schaduwfamilie, de verborgen helft van hun stamboom. Met de enorme groei van DNA-databanken komen steeds meer donorkinderen hun biologische vader en vaak tientallen halfzussen en -broers op het spoor. Maar wat er gebeurt er daarna?

In Schaduwfamilie vertellen donorkinderen over hun jeugd, hun verlangens, hun zoektocht naar en het contact met hun nieuwe familie. Vier gastauteurs gaan daarnaast in op de achtergronden van deze zoektocht:

  • Hoe heeft donorconceptie in Nederland zich vanaf het ontstaan in 1948 tot nu toe ontwikkeld?
  • Waarom is kennis over je afkomst zo belangrijk?
  • Hoe kun je DNA- en stamboomonderzoek inzetten om je familie te vinden?
  • Maar ook: hoe maakbaar is familie, en is het compleet maken van je familie zonder gedeeld verleden niet een onbereikbaar ideaal?

De halfzussen Linda Sprado en Vera de Lange, zelf ook donorkinderen, vonden elkaar in 2019 via een DNA-test. Samen schreven ze dit boek.Reacties

Wat een herkenning! Openhartige verhalen van donorkinderen die een unieke inkijk geven in hun belevingswereld. Relevante inzichten van gastauteurs. Een aanrader voor iedereen die met donorconceptie te maken heeft.

Jelte Sondij, een van de oprichters Stichting Donorkind

Wie ben ik? Een vraag die iedereen zich weleens stelt. Dit boek geeft een indringend beeld van wat het met je doet als de helft van jouw verhaal ontbreekt. Een zoektocht naar identiteit, familie en waardering. Prachtig opgeschreven.

Christiaan Alberdingk Tijm, auteur van De familie Wachtman