Raveel & Van Gogh

Kosmopoliet van het platteland

Auteurs:   Piet Coessens  |  Rebecca Nelemans


Hardcover, 17,5 x 23,5 cm, 72 pagina's, fullcolour, Nederlands, Frans, ISBN: 9789055946587

   15,00
Gratis verzending binnen NL vanaf €19,90. Vandaag voor 16.00 uur besteld, volgende werkdag in huis

‘Ik denk dat Vincent van Gogh een kunstenaar is die wellicht het meest invloed op mij heeft uitgeoefend…’ – Roger Raveel

Roger Raveel, een van de helden van de recente Vlaamse kunstgeschiedenis, liet zich al vroeg inspireren door het leven en werk van Vincent van Gogh. Eerst door boeken vol reproducties op het atelier van een studievriend in Gent, in 1946 op de tentoonstelling in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel. Het late werk van Vincent was niet alleen de aanleiding voor een verheldering van zijn kleurenpalet, het was vooral de vrijheid die Van Gogh zich permitteerde om af te wijken van het realisme, die Raveel enorm aansprak.

De tentoonstelling en de begeleidende publicatie Raveel & Van Gogh – Kosmopoliet van het platteland geven een intiem overzicht van het werk van deze Vlaamse meester en de invloed die hij inhoudelijk en qua stijl ondervond van Vincent van Gogh.

Deze uitgave is de tweede in een reeks die wordt uitgegeven in samenwerking met het Vincent Van GoghHuis te Zundert. Eerder verscheen Zadkine & Van Gogh.