Proudly Imperfect

Van Miss Perfect naar je ware zelf

Auteur:   Sabina van Roest


Paperback, 16 x 21 cm, 248 pagina's, fullcolour, Nederlands,

 9,99
 20,00
Gratis verzending binnen NL vanaf €19,90. Vandaag voor 16.00 uur besteld, volgende werkdag in huis

 

In een wereld waarin we continu getriggerd worden perfect te zijn en keer op keer te presteren, is het een uitdaging om jezelf te kunnen, maar vooral te durven zijn. Veel vrouwen gaan daarom soms heel ver in het streven naar het ‘Miss Perfect’-ideaalbeeld en onderdrukken wie ze echt zijn. Ook Sabina van Roest leefde jarenlang met een masker op, gebaseerd op de ‘eisen’ van de buitenwereld in plaats vanuit haar ware zelf. Wat in eerste instantie een worsteling was en tot een bijna-burn-out en een auto-immuunziekte leidde, bleek later een mooi geschenk; een leven vol imperfecties, maar met meer zelfvertrouwen, zelfliefde en eigenwaarde.

In dit boek vertelt ze als ‘herstellend perfectionist’ open en eerlijk over haar eigen worsteling met Miss Perfect. Met behulp van verhalen, inzichten en interviews met bekende en minder bekende vrouwen word je gemotiveerd en geïnspireerd om de weg naar jezelf terug te vinden in een maatschappij waarin we voortdurend beïnvloed worden door trends, hypes en perfecte plaatjes. Daarnaast vind je tips op het gebied van mind, body en soul hoe je Miss Perfect kunt loslaten en Proudly Imperfect kunt leven voor meer geluk, succes en vervulling. Dit boek geeft je de moed om het mooiste te worden wat je kunt zijn: Proudly Imperfect je ware zelf.

Sabina van Roest (1986) werkt als freelance creative storyteller en conceptontwikkelaar. In alle concepten die zij opzet wil ze mensen motiveren het beste uit zichzelf en uit hun leven te halen. Naast haar freelance werk inspireert ze op haar blog www.proudlyimperfect.nl vrouwen om Proudly Imperfect zichzelf te zijn en het leven te creëren waar ze werkelijk naar verlangen.Reacties

Sabina van Roest neemt je in dit prachtig vormgegeven boek, zachtroze georiënteerd en vol sfeervolle foto’s en inspirerende quotes, mee op haar reis van perfectionist naar Proudly Imperfect. Ze vertelt openhartig over haar eigen ervaringen en eye-openers, er komen achterin het boek wat andere mensen aan het woord in inspirerende en openhartige interviews, en ze deelt vooral heel veel kennis, tips en inspiratie over hoe je van ‘Miss Perfect naar je ware zelf’ kunt komen. Dit laatste doet ze in drie delen/thema’s: Mind(set), Body(love) en Soul(food). Het geheel is heel overzichtelijk omdat bijvoorbeeld ‘Wist je dat’- en ‘Tip’-fragmenten staan uitgelicht in blokken.

biebmiepje.nl

Ontzettend confronterend en leerzaam is kort gezegd wat ik van het boek vind. Ik herkende heel veel van mezelf in het verhaal van Sabina, en op sommige momenten dacht ik echt: dat had ik zelf kunnen schrijven. Haar verhaal confronteerde me met mijn eigen strijd tegen de 'miss perfect' in mij waar ik op dit moment druk mee bezig ben. Haar tips houd ik dan ook zeker in gedachten als de miss perfect in mij weer naar boven komt. Dankzij Sabine ben ik een stukje dichter bij mijn ware ik.
Dus ja, ik vind het boek echt een aanrader voor vrouwen (en mannen) die worstelen met het willen voldoen aan het 'picture perfect-plaatje'. Want écht zijn wie je bent, is al moeilijk genoeg, toch?

Blogger Lianne Smid