PMC Next

Aan de slag met Projectmatig Creëren

Auteurs:   Annelies van Gool  |  Gert van Santen


Preview
Flexicover, 13 x 18 cm, 176 pagina's, zwart-wit, Nederlands,

 9,99
 19,50
Gratis verzending binnen NL vanaf €19,90. Vandaag voor 16.00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Projectmatig Creëren (PMC) is een belangrijk concept om projecten te managen en heeft zijn waarde inmiddels overtuigend bewezen. De auteurs, maar ook hun opdrachtgevers, hebben gezien wat goed werkt en succesvol is, maar ook wat minder goed werkt en wat deze tijd extra vraagt.

PMC Next geeft de essentie van PMC aan. Wanneer en vooral waarom ga je met projecten aan de gang en wanneer is het gewoon een ‘klus’ die je moet klaren? Op overzichtelijke wijze worden de stappen beschreven om van een eerste idee naar een succesvol projectresultaat te komen.

De kracht van PMC is vooral de integratie van de menselijke en de technische aspecten. Juist die menselijke aspecten zijn belangrijker dan vaak wordt gedacht. Geslaagde projecten weten met co-creatie, samenwerking en project start-ups gebruik te maken van de ambitie, energie en creativiteit van alle betrokkenen: management, medewerkers en stakeholders. Er wordt niet alleen een resultaat opgeleverd, maar een resultaat met impact.

Gert van Santen was directeur en is nu organisatieadviseur bij Kern Konsult, een bureau voor organisatieadvies. Gert heeft ruime ervaring met het begeleiden en professionaliseren van Programmamanagement en Projectmanagement (Projectmatig Creëren) binnen organisaties.

Annelies van Gool is organisatieadviseur bij Kern Konsult. Als gedrags­wetenschapper en manager in de zorg en het onderwijs heeft Annelies veel ervaring in het leiden van programma’s en projecten.Reacties

Op basis van de vele jaren ervaring die de auteurs hebben opgedaan met projectmatig creëren, willen zij hun inzichten delen over wat daar goed in werkt, maar ook wat minder goed blijkt te werken. Daartoe nemen ze de lezer mee in de drie fasen die in een project doorlopen worden: de creatie, het werk en de nazorg. Aan elke fase wordt een hoofdstuk gewijd, waarin verschillende stappen binnen die fasen beschreven worden en de lezer een veelheid aan praktisch tips en aandachtspunten krijgt. De bijlagen bevatten diverse handige instrumenten en checklists. Het boek is dan ook een handzaam hulpmiddel voor eenieder die regelmatig in projecten werkt.

Opleiding & Ontwikkeling

Een projectmanagementboek over PMC (projectmatig creëren). Centraal hierin staat het samen met alle participanten vanaf het eerste begin iedereen te betrekken en samen het doel en de weg te bepalen. PMC is vooral gebaseerd op de menselijke aspecten. Het is een filosofie over hoe projectorganisaties moeten werken. In het eerste hoofdstuk worden alle onderdelen van PMC belicht. In de volgende hoofdstukken worden de projectstappen verder uitgewerkt. In aparte kaders worden voorbeelden gegeven. In de bijlagen worden checklisten en vragenlijsten aangedragen. Tot slot is er een literatuuroverzicht. De schrijvers werken bij Kern Konsult als strategisch adviseur en directeur. Dit boek behandelt de derde versie van PMC, waarin de laatste inzichten zijn verwerkt.

Ir. B.M.H. Dahmen voor NBD Biblion

De behandelde technieken als aandacht voor creëren en krachtenveldanalyse zijn cadeautjes voor elke PMI/PRINCE2/IPMA-geschoolde projectmanager.

Projectie, vakblad over projectmanagement