PMC Next

Auteurs:   Annelies van Gool  |  Gert van Santen


Flexicover, 13 x 18 cm, circa 200 pagina's, zwart-wit, Nederlands,

Verwacht half oktober 2019
Blijf op de hoogteProjectmatig Creëren (PMC) is een belangrijk concept om projecten te managen, dat zijn waarde overtuigend heeft bewezen. Het concept werd geïntroduceerd in 1998 en inmiddels zijn we de nodige jaren verder. De auteurs, maar ook hun opdrachtgevers, hebben gezien wat goed werkt en succesvol is, maar ook wat minder goed werkt en wat deze tijd extra vraagt. Deze inzichten en ervaringen vindt u terug in PMC Next.

PMC Next geeft de essentie, de kracht en de valkuilen van PMC aan. Wanneer en vooral waarom ga je met projecten aan de gang en wanneer is het gewoon een ‘klus’ die je moet klaren? Op overzichtelijke wijze worden de stappen beschreven om van een eerste idee naar een succesvol projectresultaat te komen.

Maar vooral ook blijft PMC mensenwerk. De mate waarin door middel van co-creatie, samenwerking, Project Start Ups (PSU) gebruik wordt gemaakt van de ambitie, energie en creativiteit van management, medewerkers en stakeholders is bepalend voor het uiteindelijke succes van projecten. Het gaat immers niet alleen om het behalen van een projectresultaat, maar met name om de impact die u daarmee wilt bereiken. Meer dan ooit is Projectmatig Creëren een collectief creatieproces, waarbij individueel commitment centraal staat.

Gert van Santen is organisatieadviseur bij Kern Konsult, een bureau voor organisatieadvies. Gert heeft ruime ervaring met het begeleiden en professionaliseren van Programmamanagement en Projectmanagement (Projectmatig Creëren) binnen organisaties.

Annelies van Gool is organisatieadviseur bij Kern Konsult. Als gedrags­wetenschapper en manager in de zorg en het onderwijs heeft Annelies veel ervaring in het leiden van programma’s en projecten.