Netwerken met energie

Gereedschap voor co-creatie

Auteurs:   Eelke Wielinga  |  Sjoerd Robijn


Preview
Hardcover met stofomslag, 15,5 x 23,8 cm, 340 pagina's, zwart-wit, Nederlands,

 14,99
 32,50
Gratis verzending binnen NL vanaf €19,90. Vandaag voor 16.00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Geplaatst op de shortlist Managementboek van het Jaar 2019

‘De samenleving maakt een transitie door die minstens zo ingrijpend is als tijdens de Verlichting. Een transitie waarin mensen elkaar en de wereld om hen heen anders gaan zien. Ego-bewustzijn maakt plaats voor eco-bewustzijn, zoals Otto Scharmer het noemt: mensen gaan begrijpen dat zij afhankelijk zijn van elkaar en van het ecosysteem waarin zij leven. Dat gaat niet zonder slag of stoot, maar het is onontkoombaar dat het gebeurt.
Dit boek van Eelke Wielinga en Sjoerd Robijn levert een inspirerende bijdrage aan het begrijpen van wat zich in de praktijk ontwikkelt. In de eerste plaats omdat in hun visie op netwerken als levende organismen de energie die mensen erin ervaren heel concreet en wetenschappelijk gefundeerd wordt verklaard. Ten tweede, omdat zij een methodiek hebben ontwikkeld om met die energie te kunnen sturen in de praktijk van alledag. De spanwijdte van het grote verhaal en de concrete uitwerking naar wat je in je eigen omgeving kunt doen maakt dit boek bijzonder; het geeft je energie.

Ik vind het een aanrader voor iedereen die zich inzet voor een wereld die zij met een gerust hart aan volgende generaties kunnen doorgeven.’
– Herman Wijffels

Eelke Wielinga was communicatietrainer, beleidsambtenaar, ontwikkelingswerker, lokaal politicus en wetenschappelijk onderzoeker. Hij is inspirator van Netwerk&Co, een coöperatie van zeven professionals.

Sjoerd Robijn studeerde Kritische Organisatiekunde aan de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht. Hij leverde een belangrijke bijdrage aan de theoretische onderbouwing van het begrip energie in de relatie tussen mensen.