Mijn organisatie is een oerwoud

Red Monkey Innovation Management

Auteur:   Jef Staes


Paperback, 14 x 21 cm, 176 pagina's, zwart-wit, Nederlands/Engels/Frans/Spaans, ISBN: 9789055945917

€ 19,95
Gratis verzending binnen NL vanaf €19,90. Vandaag voor 16.00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Hoe creëert u een omgeving waarin nieuwe ideeën zich makkelijker doorzetten en vermenigvuldigen? Hoe verhoogt u het innovatievermogen van uw organisatie, teams en medewerkers? Wat wurgt het creatief ondernemerschap in een organisatie? Dit boek geeft een indringend en beklijvend antwoord op deze uitdagende vragen waarmee managers en topmanagers worstelen.

Jef Staes analyseert als architect op het gebied van lerende en innovatieve organisaties de wijze waarop mensen verandering en de bijhorende innovatieprocessen bemoeilijken of zelfs onmogelijk maken. Hij gaat hierbij de confrontatie niet uit de weg. Met een uitgebreid pallet aan nieuwe inzichten en metaforen maakt hij duidelijk waar managers en beleidsmakers in de fout gaan. Een nieuwe woordenschat voor een nieuw tijdperk zorgt ervoor dat de lezer een ontnuchterend inzicht krijgt in de dramatische veranderingsprocessen waarvoor organisaties staan om te kunnen overleven in een steeds sneller veranderende maatschappij en wereld.Reacties

De auteur van dit boek start zijn verhaal met de stelling 'Wie niet van koers verandert, lijdt schipbreuk'. Jef Staes analyseert als architect op het gebied van lerende en innovatieve organisaties de wijze waarop mensen verandering en de bijhorende innovatieprocessen bemoeilijken of zelfs onmogelijk maken. Dit boek geeft geen antwoord op de vraag hoe een bedrijf een cultuurverandering moet realiseren. Wel is het mogelijk om met dit boek in de hand de eerste stap te zetten richting een echte dynamische innovatieve onderneming die nog altijd een oerwoud is, maar waarin diversiteit met meer respect wordt benaderd, zodat de resultaten positief beïnvloed worden. Een nieuwe woordenschat voor een nieuw tijdperk zorgt ervoor dat de lezer een ontnuchterend inzicht krijgt in de dramatische veranderingsprocessen waarvoor organisaties staan om te kunnen overleven in een steeds sneller veranderende maatschappij en wereld. Het boek is een eyeopener voor wie werkelijk wil inzetten op een voortdurend veranderende, lerende organisatie.

NBD|Biblion recensie, A. Bakelaar