Megatrends China

Zakendoen met de nieuwe supermacht

Auteur:   Adjiedj Bakas


Hardcover, 13,5 x 21,5 cm, 368 pagina's, fullcolour, Nederlands,

€ 24,95
Gratis verzending binnen NL vanaf €19,90. Vandaag voor 16.00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Iedere Nederlandse ondernemer krijgt de komende tijd op een of andere manier te maken met China. Zoals de 20e eeuw de Amerikaanse Eeuw was, wordt de 21e eeuw de Chinese Eeuw. De meeste megatrends zijn daarom ook Chinese megatrends. Dit populair-wetenschappelijke boek brengt in kaart wat de Chinese ambities en trends zijn op het gebied van economie, handel, technologie, digitalisering, food&health, toerisme, geopolitiek, veiligheid, transport en logistiek. Nederlandse ondernemers, zowel in het grootbedrijf als in het mkb, kunnen hun voordeel doen met dit objectieve trendboek van Adjiedj Bakas, die al in 2005 in zijn eerste bestseller Megatrends Nederland de opkomst van China duidde.

Adjiedj Bakas, ‘visionair des vaderlands’ (Telegraaf), ‘trendwatcher des vaderlands’ ( NRC Handelsblad) en ’vooruitblikkoning’ (de Volkskrant), verkocht meer dan 1 miljoen boeken. Hij geeft circa 150 lezingen per jaar in binnen- en buitenland. Hij ‘explodeert van enthousiasme’ (Süddeutsche Zeitung), ‘benut zijn wereldburgerschap op briljante wijze’ (Times of India), wordt geroemd om zijn ‘optimisme en inspiratiekracht’ (Frits Bolkestein) en om ‘zijn pleidooi voor de As van de Hoop’ (Jan-Peter Balkenende). Hij is ‘de vrolijke buitenboordmotor van ondernemend Nederland’ (Hans de Boer, voorzitter VNO-NCW), schaduwminister van innovatie in het schaduwkabinet van mkb-vereniging ONL en werd uitgeroepen tot een van de 25 meest creatieve Nederlanders (Management Team) en een van de 100 meest invloedrijke mediapersoonlijkheden (Nederlands Media Netwerk).

Bekijk hier de videoclip.

 Reacties

Onze visionair des vaderlands, Adjiedj Bakas, probeert in dit boek de lezer mee op reis te nemen naar een land dat in alle opzichten zich manifesteert als huidig en toekomstig wereldmacht op economisch, wetenschappelijk en innovatief vlak. Aan de hand van uitgebreide studies, interviews met China-experts en analyses van diverse praktijkcases krijgt de lezer een goed beeld van de aankomende trends waar China een bepalende rol in zal gaan spelen, waarin Nederland dient mee te gaan om zo te kunnen profiteren van de welvaart die deze ontwikkelingen met zich mee brengen. Welke kansen zijn er op logistiek vlak te verwachten? Op welke wijze kan China de wereldorde beïnvloeden? En hoe dient Nederland op politiek-kritisch vlak de banden met China aan te gaan? Deze en overige wetenswaardigheden worden op een toegankelijke manier besproken. Het boek is rijk geïllustreerd met kleurenfoto's, is voorzien van een
literatuuroverzicht en kan door een brede doelgroep gelezen worden.

Drs. Can Kumru voor NBD Biblion